Bästa tjejkompisarna blir snart tv-kändisar

Så kom författaren på idén till 2020 års julkalender
Här är de fyra tjejerna som fått en egen tv-serie: Olivia Mårt Svensson, Zanna Penmit, Lea Lotsengård och Leah Mach Sveum.
Foto: Privat

Bästisgänget från Oskarshamn valdes ut av alla ansökningar till SVT-programmet ”snart 13” – och snart får de sig själva på tv.

– Det känns jättebra och kul, säger Lea Lotsengård, 12.

I somras skrev Kvällsposten om Oskarshamns-vännerna Leah Mach Sveum, Zanna Penmit, Olivia Mårt Svensson och Lea Lotsengård som sökt in till TV-programmets fjärde säsong.

Av alla ansökningar blev de uttagna och nu ska tv-tittarna snart få följa dem på tv-rutan. Den 5 januari sänds det första avsnittet. 

– Det ska bli kul att se alla avsnitt. Vi har redan sett några men det ska bli kul att se alla. De filmade hela dagar men tar bara lite i varje program så det blir kul att se vad dom tar med, säger Lea Lotsengård.

Avsnitten är mellan 10 och 15 minuter långa och flickorna har fått höra att programmet har runt 100 000 tittare per avsnitt, men än så länge har gänget ingen rampfeber.

– Vi är inte så nervösa. Det känns bara lite stelt att alla ska se det, säger Lea Lotsengård.

”Det var ganska chill”

Inspelningarna av programmet började i början av höstterminen när gänget hade börjat sexan på Valhallaskolan och skildrar både skola och vardag.

– I bland var det lite konstigt, speciellt när man gick inne på stan och folk kollade, men hemma var det lugnt, vi känner ju de som filmar så det var ganska chill, säger Lea Lotsengård. 

Hon berättar att det har pratats lite om det i skolan och att det känns spännande att alla kommer se programmet. Producenterna har även förberett flickorna på att de snart kanske blir kändisar.  

– Vi har pratat lite om att man kanske ska ha stängt konto på sociala medier. Så att det inte är några konstiga personer som skriver till en. Det är så klart att folk kommer se det och man förväntar sig kanske att lite fler kommer veta vem man är.


TV: Carling med kids hälsade god jul 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!