Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bars ut på bår - missar tre månader

Malmös stjärnback Christian Järdler skallade ihop med Raoul Kouakou och fick bäras ut på bår. Senare konstaterades det att Järdler brutit okbenet och kommer att bli borta i tre månader.
Christian Järdler spelar troligen inte allsvensk fotboll igen förrän i slutet av juli.
MFF-backen bröt okbenet när Malmö förlorade hemma mot Hammarby.
Järdler hamnade på akuten på Universitetsjukhuset Mas med brutet okben i höger kind, eventuellt flera frakturer under ögat och en hjärnskakning sedan lagets mittback Raoul Kouakou vräkt sig fram och träffat Järdler istället för bollen när han försökte reparera sitt eget misstag mot Hammarby. - Järdler var helt borta och han kom inte ihåg något, sade Malmös läkare Pär Herbertsson efter Malmös förlust med 1-2. Herbertssons prognos är att Järdler kan vara borta upp till tolv veckor efter kommande operation. - Tyvärr, det är sånt som händer och det handlar om kommunikationsproblem som vi ska ta itu med. Det viktigaste är att Christian blir återställd, sade Malmös tränare Sören Åkeby. Christian Järdler och Raoul Kouakou skallade ihop.

Lång skadelista

Järdler spädde på en redan lång skadelista. Anfallaren Niklas Skoog, som var borta nästan hela fjolårssäsongen, är skadad igen. Han opererades på påskdagen för en ny skada som han fick under träning häromdagen. - Det handlar om vänster knä och han är nog borta en månad, kanske längre, sade Pär Herbertsson. Övriga Malmöskador, men med bättre prognoser:
  • Jari Litmanens är i träning igen efter sin vadskada.
  • Jon Jönsson har en bristning i lårets baksida.
  • Emil Hallfredsson har ljumskproblem. BO HARMBY

    Logga in för att följa

    Det är gratis och går snabbt!