Misstänkta 59-åriga kvinnans mamma tror inte på anklagelserna mot sin dotter. Foto: Christian ÖrnbergMisstänkta 59-åriga kvinnans mamma tror inte på anklagelserna mot sin dotter. Foto: Christian Örnberg
Misstänkta 59-åriga kvinnans mamma tror inte på anklagelserna mot sin dotter. Foto: Christian Örnberg
Hon menar att anledningen till att barnen flyttades runt är att mamman ville skydda dem från sin pappa. Foto: Johan Nilsson / TtHon menar att anledningen till att barnen flyttades runt är att mamman ville skydda dem från sin pappa. Foto: Johan Nilsson / Tt
Hon menar att anledningen till att barnen flyttades runt är att mamman ville skydda dem från sin pappa. Foto: Johan Nilsson / Tt

Barnens mormor: Kan inte tro att det är sant

Publicerad

Kvinnan i Bromölla som misstänks ha låst in sina barn har bara velat skydda dem från pappan.

Det är också anledningen till att de har flyttat runt på många adresser runtom i Sverige.

Det menar barnens mormor.

– Hon har inte låst in några ungar, säger hon.

Den 79-åriga mormodern kunde inte tro sina öron när hon fick veta att hennes dotter misstänks för att ha låst in sina barn, vilket hon själv nekar till.

– Först hörde jag på radion att några barn var inlåsta, då tänkte jag att är det här någon dåre som de där gubbarna som låst in barn. Sedan hörde jag att det gällde henne. Jag kan inte tro att det är sant, säger mormodern till Expressen.

Mamman och de tre döttrarna har flyttat runt och har folkbokfört sig på flera adresser runtom i Sverige sedan 1990-talet.

"Har gömt dem för honom"

Enligt mormodern är anledningen till det att mamman har velat skydda dem från deras pappa efter en vårdnadstvist.

– De ville inte ha någon kontakt med pappan. Hon har gömt dem för honom, säger hon.

Hon berättar att den nu misstänkta mammans advokat under en rättegång under vårdnadstvisten sa åt henne att ta barnen med sig och försvinna.

– Hon har bekanta i Australien, så hon for dit. Sedan kom hon tillbaka till den stora flickan.

Enligt mormodern var den äldsta dottern - som inte har samma pappa som sina syskon - kvar i Sverige under den korta perioden som de var i Australien.

"Hon älskar sina barn"

När familjen kom tillbaka från Australien flyttade de in hos den äldre systern, enligt mormodern.

Därefter har de flyttat runt till en rad adresser och den 59-åriga kvinnan har gjort allt för sina barn, menar mormodern.

– Hon älskar sina barn över allt annat. Hon skrev ett brev där hon skrev att hon älskade dem så mycket och att hon vill ge dem allt, säger hon.

Tror du att hon har låst in dem?

– De har bott tillsammans, men hon har inte låst in dem. De har flyttat runt för att skaka av honom. Däremot kan jag säga att de inte får något socialt liv.

Mormodern menar att det är orimligt att döttrarna, som alla är vuxna, inte ska ha fått gå ut.

– Barnbarnen har mobiltelefoner som de kan använda när de är ute. Jag vet att de har gått på några kurser, säger mormodern.

Ont om pengar

En annan anledning till att de har flyttat mycket på sig, menar mormodern, är att de har haft ont om pengar.

Mormodern har själv inte så mycket kontakt med vare sig mamman eller barnbarnen.

– Jag saknar alla mina ungar så, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag