Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barnen skyddade sin mamma – blev dödshotade av pappan

Mannen åtalas vid Malmö tingsrätt. Han misstänks ha våldtagit, slagit och hotat sin fru och deras gemensamma barn under flera år. Foto: FRITZ SCHIBLI

Under flera år levde hustrun i ständig skräck med en make som misshandlade och hotade att döda henne.

När barnen gick emellan dödshotades de av pappan.

”Du får räkna med att ditt liv är slut”, ska mannen ha sagt.

Kvinnan och de tre barnen uppger att de har levt i ett skräckvälde som eskalerade från år 2017 fram tills att kvinnan till slut polisanmälde mannen, som är i 40-årsåldern, i januari i år. 

Det efter att mannen ska ha dödshotat både henne och deras tre barn, alla tre under 15, med en kniv.

I stämningsansökan som lämnades in till Malmö tingsrätt under torsdagen anges ett stort antal fall av misshandel och grova hot som ska ha inträffat mellan 2017 och 2019. 

Det första tillfället ska ha skett i december 2017 då mannen uppges ha slagit och och knuffat kvinnan. 

I samband med det ska han också ha slagit parets dotter som försökte gå emellan.

Familjen bodde vid tillfället på ett hotell i Malmö och när hustrun försökte fly ut från rummet ska maken ha slagit henne igen och låst dörren, därför misstänks han för olaga frihetsberövande.

Dödshotade barnen

Sommaren 2018 bodde familjen i en lägenhet på en adress i Malmö när våldet eskalerade. Vid ett tillfälle ska han bland annat ha sagt att han ville döda hustrun och tagit upp en flera kilo tung hoverboard som han skulle kasta på henne.

I november samma år ska han ha våldtagit henne. Hon beskriver i förhör hur hon försökte stoppa honom genom att protestera och bita honom.

3 januari 2019 blev sista gången mannen slog sin familj.

Efter att ha blivit misshandlade öppnade kvinnan ett fönster och skrek efter hjälp och att någon skulle ringa polisen. Då drog mannen henne i lägenheten igen och hämtade en kniv.

Han riktade kniven mot hustrun och han sa att han skulle ”utsätta henne för ett brott som hela Sverige skulle prata om” och att han skulle skära halsen av henne. 

Då gick två av barnen emellan och försökte skydda sin mamma.

Sonen uppges då ha fått ett slag över kinden och dottern blev knuffad, slagen på ryggen och slagen över ögat så hårt att hon tillfälligt förlorade synen.

Pappan ska även ha sagt till sina tre barn att han skulle döda dem om de försökte skydda sin mamma.

”Ditt liv är slut”

Kvinnan försökte även då fly från lägenheten men stoppades av mannen som ställde sig för dörren med kniven fortsatt riktad mot henne och med fortsatta dödshot.

Hon lyckades dock senare ta sig ifrån lägenheten och under resten av dagen ringde maken och skickade flera meddelanden med hot som ”du vet att var du än befinner dig så kommer jag hitta dig och ”du får räkna med att ditt liv är slut”. 

Han uppges ha sagt att om hon inte kom tillbaka honom så skulle han döda henne.

Samma kväll tog sig kvinnan till Rättscentrum i Malmö och anmälde sin make för allt han gjort.

Han greps och häktades ett par dagar senare misstänkt för en rad brott, bland annat flera fall av grov kvinnofridskränkning, misshandel, olaga frihetsberövande och grovt olaga hot, samt våldtäkt.

Han åtalas även för flera fall av misshandel och hot mot deras tre barn, framför allt flera fall mot dottern.

Bevisförningen som åklagaren lägger fram finns bland annat journalanteckningar när hustrun sökt vård efter misshandeln, men även privata bilder på skador hon fått, sparade telefonkonversationer, och den kniv från lägenheten som mannen ska ha hotat med.

Det är oklart hur mannen själv ställer sig till brottsmisstanken.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!