Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barn i baksätet nära att träffas av skott

Barn nära att träffas av skott vid skjutningen på Seved
En man i 25-årsåldern skadades lindrigt vid tisdagens skjutning.Foto: Fritz Schibli

Ett barn i förskoleåldern var på tisdagskvällen nära att träffas av flera kulor. 

Barnet satt i baksätet i den bil som blev beskjuten i stadsdelen Seved i Malmö, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Mordförsöket kan ha filmats.

Mordförsöket på Seved i Malmö på tisdagen inträffade vid en tidpunkt när mycket folk är i rörelse på gatorna. Larmet kom till polisen cirka kl 19.40. Då hade en man beväpnad med en pistol börjat skjuta mot en bil. Han ska ha sprungit efter bilen och avlossat flera skott.

– Jag hörde flera skott i snabb följd. Det hördes som automatvapen. Det small som fan, har ett vittne tidigare berättat för Kvällsposten.

LÄS MER: Skottlossning i Malmö – en person skottskadad 

Minst en kula träffade den man som satt bredvid föraren. Vittnen berättar att skytten sprang efter bilen och sköt flera skott.

Man i 25-årsåldern skottskadades

En man i 25-årsåldern som satt i passagerarsätet träffades. Mordförsöket ska enligt uppgifter till Kvällsposten vara en hämnd för en misshandel som inträffade för en tid sedan.

I baksätet satt samtidigt ett barn, enligt uppgifter till Kvällsposten. Barnet träffades varken av någon kula eller splitter. Föraren körde direkt till akutintaget på SUS i Malmö och barnet ska då ha konstaterats vara helt oskadat.

Polisen spärrade av ett område kring platsen där skottlossningen inträffade, men också entrén till akutintaget.

Den skottskadade mannen träffades av en kula i ansiktet men skadorna har inte bedömts som livshotande, enligt uppgift till Kvällsposten. Region Skåne bedömer skadorna som lindriga.

Uppgifter: Skjutningen var en hämnd

Bakgrunden till mordförsöket som var nära att leda till att ett barn sköts ihjäl ska vara en händelse som inträffade för en tid sedan. Då blev en eller flera personer utsatta för en misshandel. Skottlossningen på Seved ska vara en hämnd för misshandeln, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen region Syd, säger hon utgår från att offret är känd av polisen sedan tidigare.

– Det brukar vara så att man på något sätt har kunskap om olika individer, säger Ewa-Gun Westford.

Seved är ett av de områden i Malmö där polisen satt upp övervakningskameror. Mordförsöket kan därför ha filmats.

Tidigare har barn i Malmö varit nära att träffas av kulor när kriminella haft uppgörelser och genomfört mord och mordförsök. Ett av de mest uppmärksammade är mordet på en 19-årig man på Censorsgatan i Malmö för tre år sedan. Fyra män i en äldre Toyota besköts med automatvapen cirka kl 18.50. Ett stort antal skottavlossades. Kulor gick in i en lägenhet där barn vistades. Vid gatan på ett grönområde satt barnfamiljer ute och grillade.

Inget barn skadades den gången. Förutom 19-åringen som avled fick tre andra män i bilen skottskador. Isac Drivhall Welin dömdes till fängelse i nio år och åtta månader för mordet på 19-åringen och mordförsöket på de tre andra männen. Han nekar och har överklagat till hovrätten vilket även åklagarna som drivit målet gjort. De kräver att han straff ska skärpas.

LÄS MER: Mördarens krav efter ”orimligt låga” straffet 

Ewa-Gun Westford vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att barn suttit i bilen.

– Det är inget som jag har någon uppfattning om. Vi är i ett väldigt tidigt utredningsskede. Nu ska vi prata med de inblandade i fördjupade förhör och vi har en teknisk undersökning som ska gås igenom.

Hon berättar att polisen genomfört en omfattande dörrknackning i området men att man fortfarande inte har någon misstänkt.