Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barn misshandlat på skola

Foto: TOMAS LEPRINCE

Ett barn misshandlades på onsdagen på sin skola i Värnamo.

Klockan 13.15 på onsdagen kallades polis till platsen och senare hittades en pojke med lindriga skador.

– Tyvärr inträffar den här typen av incidenter lite då och då, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Samtalet som inkom till polisen kom från högstadieskolan i Bor, i Värnamo kommun. En pojke ska där ha uppträtt hotfullt varpå han konfronterades och övermannades av en person i personalen. Polis larmades rutinmässigt till platsen.

– Tyvärr inträffar den här typen av incidenter då och då, inte minst på högstadie- och gymnasieskolor. När vi kom dit hade man tagit in eleven på rektorsexpeditionen, säger Thomas Agnevik.

12 minuter efter samtalet var polis på plats för att kontrollera vad som hänt,  man hittade då en annan pojke med lindriga skador och det kunde fastslås att de inblandade var i de yngre tonåren och ej straffmyndiga, men ärendet rubriceras trots det som misshandel.

Vilken typ av konflikt som legat till grund för misshandeln är i skrivande stund inte klarlagt.

– I princip är processen densamma som med vuxna, bortsett från att man är mer restriktiv vad gäller frihetsberövande. Vi gör förhör och försöker säkra bevis. Istället för att frihetsberövas kan socialtjänsten komma att kopplas in, säger Thomas Agnevik och fortsätter:

– Vi undersöker också om det finns medgärningsmän som kan vara äldre än 15 år, då kan fallet komma att hanteras annorlunda.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!