Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvåårig flicka fick tegelvägg över sig

Barnet är under tre år och har förts till sjukhus
Ett litet barn har fått en vägg över sig i Karlshamns kommun.
Foto: Google

En tvåårig flicka fick en tegelvägg över sig i Karlshamns kommun.

Barnet fördes omedelbart till till centralsjukhuset i Kristianstad för vård.

Från sjukvårdens sida meddelades senare att barnet fått livshotande skador.

Polis och räddningstjänst larmades strax efter klockan 11 på lördagen till en mindre ort i Karlshamns kommun.

Någon form av tegelvägg hade då rasat över ett litet barn. Det har skett i anslutning till ett renoveringsarbete i bostaden, enligt polisen.

– De uppgifterna jag har är att det är någon form av vägg, en tegelvägg, som rasat över det här barnet. Anhöriga är på plats, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Barnet fördes i ambulans till centralsjukhuset i Kristianstad. Polisen ville senare inte gå in på några detaljer kring olyckan. Ärendet hanterades initialt som ett olycksfall.

Livshotande skador

”Polisen samlar in uppgifter på plats för att se om brott kan misstänkas. Närmare omständigheter kring olyckan är i nuläget okända.”, skrev polisen på sin hemsida.

– Räddningstjänsten har lämnat nu, säger Emelie Lantz, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Västra Blekinge vid 12.30-tiden.

Polisen meddelade också att man lämnat olycksplatsen. Vid 14.30-tiden befann sig en polispatrull på sjukhuset för att prata med inblandade personer.

Det hade under eftermiddagen fortfarande inte satts någon rubricering på själva ärendet, enligt polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Ännu senare kom där en bulletin från sjukvården där man offentliggjorde att det skadade barnet var en flicka i tvåårsåldern.

Barnet beskrevs ha livshotande skador, enligt sjukvården.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!