Bärgningen pågår
tills i morgon

Publicerad

Bärgningen av de omkring 100 krockade fordonen vid Tranarpsbron kommer att pågå till i morgon förmiddag. Det säger bärgningsledaren Benny Sandberg som just nu befinner sig på plats med tre räddningsfordon.

– Varken jag eller de andra bärgarna jag pratat med har varit med om en liknande olycka tidigare, säger Benny Sandberg.

Ett 100-tal krockade fordon står just nu huller om buller vid Tranarpsbron utanför Klippan efter tisdagens masskrock. E4 har stängts av mellan Östra Ljungby och Åstorp.

Trafikverket satt under tisdagskvällen i möte med polis och räddningstjänst för att diskutera när trafiken kan släppas på igen.

– E4 är stängd på Tranarpsbron i båda riktningarna. Efter klockan åtta på onsdag morgon får vi en ny prognos för när bron kan öppna för trafik. Vi måste se till att eventuella skador på vägen besiktigas och åtgärdas, säger Denny Josefsson, informatör vid trafikverket.

"Tar tid att flytta en lastbil åt gången"

Men bärgare på plats säger att det kan dröja längre än så innan trafiken börjar flyta igen. Benny Sandberg, bärgningsledare vid Bärgningstjänst i Ängelholm AB, befinner sig just nu vid olycksplatsen med tre bärgningsfordon.

– Bilarna står huller om buller och bärgarna får ta bilarna efterhand. Det tar tid att flytta en lastbil åt gången, det kommer ta tid, säger Benny Sandberg.

Prognosen: Klart på onsdag förmiddag

Bärgarna måste dessutom ta hänsyn till att lastbilarna har värdefull last som inte får komma till skada i onödan.

– På vissa lastbilar är hela sidan borta på, så man måste lasta om lasten innan det går att flytta dem. Det kommer att ta tid, till och med morgon bitti eller förmiddagen någon gång.

 

 

Erik Paulsson Rönnbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag