Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bara Joakim upptäckte Skånemejeriers tabbe

Ser ni vad det står? Joakim Appelqvist upptäckte misstaget som Skånemejerier gjort på ljusreklamen. Foto: Privat

När Joakim Appelqvist kom hem från jobbet upptäckte han något som var fel med en reklamskylt från Skånemejerier.

– Jag var först inte säker på om det var avsiktligt. Men sedan förstod jag att det måste vara ett misstag, berättar han.

Ännu märkligare är Skånemejeriers reaktion på fadäsen.

Reklamskylten är stor, det är en ljustavla som står mitt i Huddinge centrum, söder om Stockholm. Joakim Appelqvist, 25, passerar ofta, som tusentals andra människor gör varje dag, men den här gången stannade han till. Den stora reklamskylten var svårläst - den var nämligen spegelvänd.

– Jag jobbar själv med marknadsföring, så jag tänkte att det kanske var meningen. Den där uppmuntrar verkligen folk att ta en bild och dela den digitalt, säger Joakim Appelqvist.

 

LÄS OCKSÅ: Tobias avslöjade Arlas hemlighet i filmjölken

 

– När jag förstod att det var en miss tänkte jag den som satt upp skylten och inte ens kollat på slutresultatet. Jag ser killen eller tjejen framför mig, som står där och är så trött på sitt jobb. Det kanske var den tjugonde skylten den dagen, det såg bra ut, det är  i slutet av en lång dag, säger han.

Skånemejerier: inget svar

Joakim Appelqvist tyckte att han borde uppmärksamma Skånemejerier på tabben och skrev till företaget på Facebook. Responsen var mycket märklig.

Först hände ingenting. Sedan ingenting. Efter fyra dagar kom ett svar på Facebook från Skånemejerier: en gråtskrattande emoji.

– Jag tänkte att det var rätt dåligt, faktiskt, säger Joakim Appelqvist.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2231063453577279&set=p.2231063453577279&type=3&theater

 

Efter ytterligare ett dygn tog någon på Skånemejerier larmet på allvar och frågade: "Man undrar hur det blev så här knasigt? Var såg du denna skylten?".

Fem dagar efter larmet

Sedan dröjde det inte länge innan Skånemejeriers tavla var avlägsnad från Huddinge centrum, fem dagar efter larmet.

För att få företagets förklaring vände vi oss till Skånemejerier via mejl och telefon, men företaget är inte lätt att nå. Efter exakt 34 minuters väntan i telefon och meddelandet ”Du är nummer ett i kön” hos Skånemejeriers pressavdelning gav vi upp.

Efter ett dygn: ännu inget mejlsvar. Nästa dag: telefonkontakt. Och till sist ett svar från Lotta Jacobsson på Skånemejerier, via mejl: "Vi har inga kommentarer kring detta. Ha en fin dag!"

Vad det står på ljustavlan? Det står "Hjordnära. Med varsam hand - för djuren, naturen & dig".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!