Bandvagn drar upp ko ur kärr

Publicerad

En större räddningsinsats genomfördes under lördagsförmiddagen utanför Laholm där en ko fastnat i ett kärr.

– Den sitter fast fem meter från fast mark, så vi försöker dra upp den, berättade Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, när insatsen inletts.

Räddningstjänsten tog till det tunga artilleriet och mobiliserat en bandvagn för att dra upp kossan ur gyttjan. Det hela kunde dock lösas på ett enklare vis, och den olycksalige kossan klarade sig oskadd ur predikamentet. 

Larmet om den fastsittande kossan kom strax efter klockan 10. En halvtimme senare var räddningstjänsten på plats.

Trots att man kallat in en bandvagn för att komma så nära djuret som möjligt utan att köra fast måste räddningstjänstens personal gå varsamt fram.

– Man får vara försiktig, det är ändå ett stort djur som kan bli skrämt, säger Peter Karlborg.

Det visade sig dock att det tunga maskineriet - i form av nämnda bandvagn - var överflödigt.

En timme efter att insatsen inletts kunde inre befäl Peter Karlborg rapportera att kossan befann sig på fast mark.

– Je det slutade så lyckligt. Kossan fick krafter utan att vi behövde hjälpa till. Hon skuttade upp av sig själv, helt oskadd. Vi fick helt enkelt vända bandvagnen.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag