Larmet om skottlossning i området Almhög i södra Malmö kom till polisen vid halv tre-tiden natten mot lördag. På plats hittades en svårt skottskadad man i 25-årsåldern vars tillstånd bedöms som livshotande. Foto: Patrick PerssonLarmet om skottlossning i området Almhög i södra Malmö kom till polisen vid halv tre-tiden natten mot lördag. På plats hittades en svårt skottskadad man i 25-årsåldern vars tillstånd bedöms som livshotande. Foto: Patrick Persson
Larmet om skottlossning i området Almhög i södra Malmö kom till polisen vid halv tre-tiden natten mot lördag. På plats hittades en svårt skottskadad man i 25-årsåldern vars tillstånd bedöms som livshotande.  Foto: Patrick Persson
Nu bekräftar flera, av varandra oberoende källor, för Kvällsposten att den skjutne mannen är en högt uppsatt person inom mc-klubben Bandidos. Han har haft en ledande position under flera år och fick nyligen en topproll inom en av Malmös två Bandidosgäng. Foto: Patrick PerssonNu bekräftar flera, av varandra oberoende källor, för Kvällsposten att den skjutne mannen är en högt uppsatt person inom mc-klubben Bandidos. Han har haft en ledande position under flera år och fick nyligen en topproll inom en av Malmös två Bandidosgäng. Foto: Patrick Persson
Nu bekräftar flera, av varandra oberoende källor, för Kvällsposten att den skjutne mannen är en högt uppsatt person inom mc-klubben Bandidos. Han har haft en ledande position under flera år och fick nyligen en topproll inom en av Malmös två Bandidosgäng. Foto: Patrick Persson
Enligt uppgifter till Kvällsposten ska den skjutne mannen ha kommit i bråk med ett antal personer inne i en lokal. Bråket ska ha fortsätt ute på gatan. Vittnen på plats ska ha gjort gällande att den skjutne blivit jagad av tre beväpnade män och att flera skott avlossats mot mannen. Foto: Fritz SchibliEnligt uppgifter till Kvällsposten ska den skjutne mannen ha kommit i bråk med ett antal personer inne i en lokal. Bråket ska ha fortsätt ute på gatan. Vittnen på plats ska ha gjort gällande att den skjutne blivit jagad av tre beväpnade män och att flera skott avlossats mot mannen. Foto: Fritz Schibli
Enligt uppgifter till Kvällsposten ska den skjutne mannen ha kommit i bråk med ett antal personer inne i en lokal. Bråket ska ha fortsätt ute på gatan. Vittnen på plats ska ha gjort gällande att den skjutne blivit jagad av tre beväpnade män och att flera skott avlossats mot mannen. Foto: Fritz Schibli

Bandidosledare skjuten i Malmö

Publicerad

Den man i 25-årsåldern som sköts natten mot lördag är en högt uppsatt ledare i en av Malmös två Bandidosklubbar.

Det bekräftar flera av varandra oberoende källor för Kvällsposten.

Bandidos-ledaren ska ha blivit nedskjuten i nära anslutning till det konkurrerande gänget Satudarahs lokaler i Malmö.

Larmet om skottlossning i området Almhög i södra Malmö inkom till polisen vid halv tre-tiden natten mot lördag. På plats hittades en svårt skottskadad man i 25-årsåldern.

– Han hittades utanför en lokal där det bedrivs diverse verksamheter, säger Maya Forstenius, informatör vid Skånepolisen.

Enligt uppgifter till Kvällsposten skedde dock angreppet i nära anslutning till det konkurrerande mc-gänget Satudarahs lokaler. Bara 5–10 meter utanför entrén till de aktuella lokalerna anträffades ett antal tomhylsor som sätts i samband med skottlossningen.

Bandidos-ledaren fördes med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Malmö och där hans tillstånd under lördagen bedömdes som livshotande.

Polisen hade under dagen flera patruller stationerade vid entrén till akutmottagningen för att trygga säkerheten för både sjukhuset och den intagne Bandidos-ledaren.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska den skjutne mannen ha kommit i bråk med ett antal personer inne i en lokal. Bråket ska ha fortsatt ute på gatan.

Vittnen på plats ska ha gjort gällande att den skjutne blivit jagad av tre beväpnade män och att flera skott avlossats mot mannen.

Uppträtt provocerande

Under lördagen bekräftade flera, av varandra oberoende källor, för Kvällsposten att den skjutne mannen är en högt uppsatt person inom mc-klubben Bandidos.

Han ska ha haft en ledande position under flera år och fick nyligen en topproll inom en av Malmös två Bandidosgäng.

Enligt en person med god insyn i Malmös kriminella gäng har mannen under senare tid uppträtt på ett provocerande sätt.

– Det kan räcka för att i vissa kretsar i den här stan bli skjuten, säger källan.

Kommenterar inte

Polisen vill dock inte kommentera uppgifter kring mannens kopplingar till mc-gänget.

– Vi kommenterar inte vem personen är eller vilka kretsar han rör sig kring eller om han har något kriminellt förflutet, säger Maya Forstenius.

Enligt Maya Forstenius finns det i nuläget ingen som är misstänkt för skjutningen som rubriceras som mordförsök.

Personal inom Malmöpolisens särskilda insats mot den grova organiserade brottsligheten, Operation Olivia har också deltagit i utredningsarbetet.

– Vi har tagit fram underrättelseinformation och även genomfört dörrknackning i området, säger Andy Roberts, insatsledare för Operation Olivia.

Han vill inte kommentera Kvällspostens uppgifter om att den skjutne tillhör Bandidos.

Skjutningen på Västa Hindbyvägen understryker ytterligare det faktum att kriminella i Malmö har vapen och inte tvekar att skjuta skarpt. Sedan den 1 januari fram till av oktober har det inträffat över 100 skjutningar i Malmö, enligt polisens egen statistik.

I statistiken ingår också uppgifter om sådana skjutningar där vittnen hört vad som uppfattats som skott men inga direkta bevis som till exempel tomhylsor har påträffats.

Operation Olivia har gjort ett stort antal beslag av vapen under året bland annat automatvapen.

Helena Sjögren
Helena Sjögren
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag