Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bandidos-mannen Big Macs grav skändad

Bandidos "bankir" Poul Joachim Hansens grav har skändats..
Foto: EKSTRABLADET
Efter fyndet inledde polisen en teknisk undersökning av platsen.
Foto: Allan Andersen
Tidigt på fredagsmorgonen upptäckte man att graven som tillhör Bandidosmannen Poul "Big Mac" Hansen blivit skändad. Enligt polisen har någon vält gravstenen och även börjat gräva i jorden.
Foto: Allan Andersen

Bandidos "bankir" Poul Joachim Hansen "Big Mac", 42, dödades under ett våldsamt slagsmål.

Nu har hans grav blivit skändad och polisen misstänker att någon försökte gräva upp liket.

– Gravstenen är vält men det ser inte ut som om man har tagit sig ner till kistan, säger Kenneth Støvhase vid polisen på Nordsjälland till tidningen BT.

Gravskändningen upptäcktes tidigt på fredagsmorgonen. Graven på Græsted Kirke var uppenbart skändad.

– Gravstenen var vält och någon har varit och grävt där. Det ser dock inte ut som om man har lyckats ta sig ner till kistan, så djupt ner har man inte varit, säger Kenneth Støvhase.

Trots den omfattande förödelsen stod ett inramat foto av Bandidos-medlemmen kvar.

När gravskändningen upptäcktes skickades flera poliser till platsen, bland annat kriminaltekniker med uppdrag att göra en teknisk undersökning i jakt på spår efter de okända gärningsmännen.

Teknisk undersökning av graven

Enligt polisen verkar ingenting ha stulits från graven.

– Det finns ingenting som tyder på det i nuläget. Men vi får se vad den tekniska undersökningen ger, säger Kenneht Støvhase till BT.

Vem som ligger bakom gravskändningen och varför är okänt. Det är svar som polisen hoppas kunna få via den tekniska undersökningen.

Poul "Big Mac" Hansen var en av de ledande figurerna i mc-gänget Bandidos i Danmark. Han fungerade som gängets bankir.

Enligt danska medieuppgifter försörjde han sig via socialbidrag men levde i en flott lyxvilla med utsikt över Öresund.

På kvällen den 29 juni 2014 var han ute på krogen Van Helsinge i Danmark. Under kvällen stötte han på en 23-åring som tidigare tränat boxning.

Big Mac slogs ihjäl

Männen hamnade i våldsamt bråk. Trots att "Big Mac" var kraftig till växten for han av sin barstol och föll ner på golvet när han knockades av 23-åringen, som fortsatte att ösa slag mot Bandidosmannens hals och huvud.

Poul "Big Mac" slogs ihjäl och avled på bargolvet. 

Obduktionsresultatet visade att han avled till följd av ett hjärtstillestånd som utlösts av de hårda slagen mot halsen och bröstkorgen. Samtidigt blockerades luftvägarna av blodet från hans krossade näsben.

I rättegången efteråt beskrev 23-åringen händelsen som ett krogslagsmål. Enligt honom hade "Poul "Big Mac" Hansen uppträtt provokativt mot 23-åringen, dennes bror och andra kroggäster.

Mannen dömdes till fängelse på obestämd tid.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!