Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bandidos i full färd att etablera sig i Halmstad

Bandidos har börjat etablera sig i Halmstad.

HALMSTAD. Enligt uppgift är MC-gänget Bandidos i full färd med att etablera sig i Halmstad. Hallandspolisen är väldigt förtegen kring saken och vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi kan inte gå in på några detaljer när det gäller gängverksamhet, säger Lars Grimbeck kommunikationschef på Hallandspolisen.

Enligt uppgifter som Kvällsposten har tagit del av planerar MC-gänget Bandidos att starta upp en ny avdelning i Halmstad som ska ta form innan årets slut. Enligt en insatt källa kommer medlemmar bland annat att handplockas från olika kringliggande städer. Rolf Andersson, chef för länskriminalen, vill varken bekräfta eller förneka uppgifterna om Bandidos etablering i Halmstad.

- Jag har inga kommentarer kring det. Vi uttalar oss inte längre om gängverksamhet, förutom när det gäller specifika brott, säger Rolf Andersson till Kvällsposten.

Dömd för flera brott

En av dem som förknippas med Bandidos i Halmstad är en 41-årig trebarnspappa, medlem sedan 2002 och numera även vice president i Bandidos Europa. Hans namn har funnits med på rikskriminalens så kallade Alcatraz-lista över de 100 hårdast bevakade brottslingarna i landet. Några av domarna mot 41-åringen gäller ofredande av en polis, skadegörelse, bedrägeri, narkotikabrott, stöld, olovlig körning och misshandel.

Följer utvecklingen

Den kända Bandidosmedlemmen har tidigare uttalat sig i medier för att ge sin bild av MC-klubbens verksamhet.

Hur Hallandspolisen arbetar förebyggande gällande gängetablering och Bandidosverksamhet i Halmstad vill man inte gå in på.

– Vi följer utvecklingen noga inom alla grupperingar men vi kan inte gå in på några detaljer när det gäller gängverksamhet, det ligger i sakens natur att det skulle motverka sitt syfte om vi avslöjar vilka åtgärder vi vidtar, säger Lars Grimbeck kommunikationschef på Hallandspolisen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!