Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Badhus får vakt efter larm om tafsande killar

Ansvariga på badet Växjö simhall & Aqua Mera säger att sådana här händelser självklart ska polisanmälas.
Foto: GOOGLE MAPS
Mikael Linnander polisanmälde sexövergreppen som hans elvaåriga dotter och hennes kompis utsattes för på badet Växjö simhall & Aqua Mera.
Foto: Privat
Det var i söndags som två elvaåriga flickor blev antastade av ett gäng killar på Simhallen i Växjö.
Foto: Växjö simhall

Efter incidenter med antastade tjejer i simhallen i Växjö kan det bli aktuellt med nya säkerhetsåtgärder. Nu uppger kommunen att de är villiga att betala för en ordningsvakt på badet.

– Tryggheten på simhallen ska säkerställas, säger Eva Johansson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Växjö till Smålandsposten 

Det var i söndags som två elvaåriga flickor blev antastade av ett gäng killar på Simhallen i Växjö. Killarna gav sig på flickorna i en del av äventyrsbadet som är undanskymd och som badvakterna inte kan se.

– Sju-åtta killar gav sig på tjejerna. Två av killarna tog dem mellan benen och på brösten, sa Mikael Linnander, pappa till den ena av flickorna till Kvällsposten.

Killarna slutade med övergreppen när de blev tillsagda av en annan besökare. En mamma som var på simhallen med sina barn. Efter händelsen blev två av killarna avvisade från äventyrsdelen av badet men tilläts vara kvar i själva simhallen.

När flickorna senare gick och fikade var killgänget där och gjorde hotfulla gester mot dem.

Händelsen har polisanmälts och rubricerades inledningsvis som sexuellt ofredande och olaga hot.

Nu försöker Medley, som driver Simhallen på uppdrag av Växjö kommun, hitta lösningar. Bland annat har man sökt tillstånd hos länsstyrelsen för att installera övervakningskameror.

Växjö kommun uppger att de är villiga att även titta på andra åtgärder.

– Vi kan exempelvis delta i finansiering av en ordningsvakt under en tid, säger Eva Johansson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Växjö.

– Samtidigt kommer vi att föra samtal med Medley om hur regler kan förändras eller tydliggöras.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!