Flickan hamnade under poolskyddet och lyckades inte komma upp. Foto: Andreas Öberg
Flickan hamnade under poolskyddet och lyckades inte komma upp. Foto: Andreas Öberg

Badet i Lund utreder dödsolyckan

Publicerad
Uppdaterad
LUND. 16-åriga flickan nattbadade på Källbybadet. Plötsligt försvann flickan under poolskyddet och kämpade för sitt liv - förgäves. Nu ska badet i Lund utreda hur olyckan kunde ske.
- Vi måste se hur säkerheten kan bli bättre, säger Magnus Malmborg, verksamhetsansvarig på Källbybadet.
16-åriga flickan och hennes vänner klättrade över staketet till badet natten till lördag. De skulle bada - men poolskyddet blev en dödsfälla. 16-åriga flickan försvann under de centimetertjocka presenningarna och låg livlös på poolbotten när räddningstjänsten var på plats.


Anläggningen låst

Sedan tidigare har Källbybadet infört åtgärder som affischer, hundbevakning och samarbete med polisen för att förhindra förbjudet nattbad.
– Anläggningen är också låst. De ungdomar som vi tog på bar gärning för en månad sedan anmäldes för olaga intrång, säger Malmborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag