Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äventyrsbadet tvingades stänga – badvakter förgiftade

Badgäster kände obehag när de befann sig inne i äventyrsbadet. Foto: Topnews
Ävnetyrsbadet är välbesökt. Foto: Topnews
Badsugna gäster möttes av den här skylten. Foto: Topnews

Det populära äventyrsbadet Dayz Seawest i danska staden Lönne har tvingats stänga efter att flera badvakter förgiftats av klor och förts till sjukhus.

Även äventyrsbadets besökare drabbades. 

– Vi var två familjer som besökte badlandet men valde snabbt att lämna det eftersom min son snabbt blev dålig, säger Poul Nielsen till Ekstrabladet

Tiotusentals familjer besöker äventyrsbad i Sverige och Danmark varje vecka. Besöken förknippas normalt med lek och skratt men i tisdags blev det inte så roligt. 

– Det började svida i både ögon och kinder. Alla i vårt sällskap kände obehag och vi lämnade poolområdet, säger Poul Nielsen. 

– På vägen ut sa vi till receptionisten att det var olidligt inne i äventyrsbadet och hennes förklaring var att ibland hade det så. När vi kom hem läste vi att hela badet hade fått stänga. 

"Har skapat obehag"

På äventyrsbadet Facebook-sida stod det att läsa: 

"Det är både problem med en för hög koncentration av klor och dessutom med ventilationen och innebär att luften inne på äventyrsbadet inte har bytts ut. Detta har skapat obehag hos några av de anställda. Vi uppmanar alla gäster att vara uppmärksamma och uppsöka läkarhjälp om de känner obehag efter att ha befunnit sig inne på äventyrsbadet"

Tidigare problem

Men nu visar det sig att det inte är första gången äventyrsbadet har problem. 

Enligt en före detta anställd som Ekstrabladet pratat med har det periodvis varit upp emot 50 klagomål om dagen från gäster som tyckt att miljön i och runt poolerna varit obehaglig. 

– Gästerna klagade på det sved i ögonen so blev röda. Andra påstod att de hade svårt att andas i närheten av vattnet, berättar den tidigare anställde. Enligt honom ska äventyrsbadets ledning sagt att allt var som det skulle. 

Äventyrsbadet kunde öppna igen under torsdagen men Ekstrabladet har inte lyckats få några svar från badets ledning om de tidigare problemen. Badvakterna sägs må bättre nu. 

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​