Attackerades med syra – vid butiksrån

Publicerad

Den butiksanställde angreps våldsamt vid rånet.

Gärningsmännen kastade syra mot honom, som träffade i ansiktet och på halsen.

Därefter flydde rånarna till fots.

En säljare i en jouraffär i centrala Köpenhamn attackerades med syra efter ett rån.

Det var tidigare på torsdagskvällen som rånarna slog till mot butiken, uppger Ekstrabladet.

– Cirka klockan 18 tryckte de på överfallslarmet. Då vi kommer fram har en manlig expedit fått något slags syra kastad på sig. Han är träffad i ansiktet, på halsen och andra ställen på kroppen, säger en Morten Smith som är vakthavande befäl vid polisen i Köpenhamn.

Fick med sig pengar

Expediten fördes till akuten och polisen har inga uppdateringar om hans tillstånd.

– Det var ett våldsamt angrepp och vi tar det på största allvar, säger Morten Smith.

När rånarna slog till fanns både flera anställda och några kunder i butiken.

Polisen håller på att ta fram signalement. Samtidigt jobbar polisens tekniker på plasten, uppger Ekstrabladet.

Flydde till fots

Rånarna flydde springande från platsen. De kom över kontanter, men hur stor summa är inte klarlagt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag