Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ambulanspersonal hotad under stora gängbråken

Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Nu höjs säkerheten vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM

Vid ett stort bråk mellan gängen i Ronneby hotades ambulanspersonalen, skriver Sydöstran.

Nu väljer landstinget Blekinge att höja säkerheten, bland annat med dygnetruntbevakning av akuten vid Blekingesjukhuset.

– Jag kan av förhoppningsvis förståeliga skäl inte gå in på vad vi gjort, och tänker göra, säger landstingets säkerhetschef Stefan Österström till tidningen.

Kvällsposten har tidigare rapporterat om de stora bråk som pågått i Ronneby i Blekinge. Förra veckan larmades polisen tre gånger om oroligheter på orten och föräldrar berättade för Kvällsposten om sin stora oro

Redan 2016 blev tätorten rikskänd för sina stora problem med gängverksamhet som tog över det offentliga rummet i allt högre grad. 


LÄS MER: Gänget har tagit över den sydsvenska staden 


I mars i år fick staden besök av rikspolischefen Dan Eliasson. Han beskrev Ronneby som en idyll som överraskats av våldet.

– Polis, kommun och näringsliv har överraskats av hur kriminaliteten kunnat öka. Man har kommit på efterkälken, sa Dan Eliasson då.

Skulle hjälpa skadad – hotades

Nu erfar tidningen Sydöstran att landstinget i Blekinge höjer säkerheten efter den senaste tidens oroligheter. Vid minst ett av bråken i Ronneby har ambulanspersonal hotats. 

Det var när ambulanssjukvårdarna skulle hämta en misshandlad person som de hamnade i en hotfull situation. Polis kunde snart gripa in och ingen i personalen kom till skada. 

Händelsen ska enligt tidningen vara en av anledningarna till att väktare anlitats för dygnet runt bevakning av akuten vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

– Jag vill helst heller inte kommentera varför. Det är alltid så att olika händelser påverkar vårt säkerhetstänk, och att vi av och till vidtar specifika åtgärder. Jag kan i varje fall säga att ingen anställd skadats fysiskt av det som nu lett till den höjda säkerhetsnivån, betonar landstingets säkerhetschef Stefan Österström.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!