Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åtta bränder – inom loppet av 48 timmar

Två bilar brann på Kirseberg vid lunchtid under fredagen.
Foto: Karsten Petersen
Vid 16-tiden började en parkerad motorcykel brinna på en gård på Floragången i Kirseberg. Branden är en av många i området den senaste tiden.
Foto: Karsten Petersen

Inom loppet av två dygn har en rad bränder anlagts i stadsdelen Kirseberg i Malmö.

Under söndagen greps en 24-årig man misstänkt för att ha tänt eld på en cykel och en soptunna.

– Det klart vi ser ett samband, säger Linda Pleym, informatör vid Skånepolisen.

Inom loppet av 15 minuter sattes två bilar i brand i stadsdelen Kirseberg under fredagseftermiddagen. Senare samma eftermiddag brann också en soptunna, ett motorcykeldäck och dagen därpå hade någon satt eld på två mopeder.

Under söndagseftermiddagen fick polisen nya samtal om bränder i stadsdelen.

Vid tretiden larmades polisen till Solgatan med anledning av att någon satt eld på en cykel. Minuter senare larmade någon om en brand i en soptunna på parallellgatan Kirsebergsgatan.

– Kort därefter får ledningscentralen också ett samtal om en person som passar in på signalementet från de två bränderna springer mot Lundavägen, säger Linda Pleym.

En patrull kan då genskjuta 24-åringen och gripa honom.

Åtta bränder på 48 timmar

Sedan i fredags har åtminstone åtta anlagda bränder kommit till polisens kännedom, enliga Linda Pleym. Under fredagskvällen kallades polisen dessutom till Rantzowgatan i Kirseberg efter att uppringare hört en explosion.

När polis kommer till platsen kan de konstatera skador på fastigheten som förmodligen orsakats av någon form av större smällare.

24-åringen är nu misstänkt för två fall av skadegörelse genom brand samt ytterligare ett försök till skadegörelse genom brand.

Hur mannen ställer sig till anklagelserna är okänt.

Ser ni något samband mellan de här bränderna?

– Det klart vi ser ett samband sedan är förstås frågan om det är den gripne 24-åringen som gjort sig skyldig till dem, säger Linda Pleym.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!