Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skulle ta ner getingbo – blev strypt till döds

Foto: LEIF JACOBSSON
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

En man i Bjuv döms till åtta års fängelse för att dödat en 40-årig man genom strypning. Han var åtalad för mord eller grovt vållande till annans död, men Helsingborgs tingsrätt dömer honom för dråp.

Den åtalade mannen har hävdat att det var en olyckshändelse och att han agerat i nödvärn. Domstolen håller med om att han inledningsvis hade rätt till nödvärn, bland annat efter att ha blivit knuffad av 40-åringen. Men efter det har han handlat på ett sätt som tingsrätten bedömer som helt oförsvarligt.

Enligt Helsingborgs dagblad började bråket med en dispyt om hur man bäst tog ner ett getingbo. Ett antal män hade enligt tidningen samlats för att följa en fotbollsmatch och man beslutade sig för att satsa pengar på matchutgången. 

Bråk om metod

Den som förlorade vadslagningen skulle dessutom plocka ner ett getingbo som olägligt nog fanns på husets veranda. Men när vadets förlorare skulle skrida till verket valde han att bruka en stekpanna som redskap, något den nu dömde mannen reagerade kraftigt på. Bråket urartade och slutade med att den nu dömde mannen kopplade ett strypgrepp på 40-åringen under flera minuter.

Mannen döms även att betala 115 000 kronor i skadestånd till en anhörig till 40-åringen, skriver Helsingborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!