Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Att hyra sina kläder – den nya modetrenden

Foto: Ronny Johannesson

Tröttnar du också snabbt på dina kläder? Nu kan du hyra dina kläder, för att sedan lämna tillbaka dem när du har tröttnat.

Det holländska jeansföretaget Mud lanserade nyligen sitt nya koncept med att hyra ett par jeans för 5 euro i månaden med en anmälningsavgift på 20 euro. Ett enkelt koncept som står starkt i tiden. Du hyr ett par jeans i ett år för 5 euro i månaden med en startavgift på 20 euro och efter ett år lämnar du tillbaka dem och går hem med ett par nya jeans. Skulle jeansen gå sönder så reparerar företaget dem gratis. En tjänst för att alla ska ha råd med ett par hållbara jeans och samtidigt som det skonar på miljön att inte köpa nytt utan att återanvända jeansen.

Låna i tre veckor

Fenomenet finns även i Malmö sedan innan. Klädoteket erbjuder bibliotek av kläder som man lånar i tre veckor, för att sedan lämna tillbaka plaggen och finna något nytt. I drygt ett år har de hållit i gång butiken där man kan gå och hyra hur många plagg man vill i tre veckor och sedan lämna tillbaka dem. Idén bakom Klädoteket är att många redan har överfyllda garderober men vill ändå gärna ha något nytt. Butiken drivs av fyra Malmöstudenter som tyckte att modet behövde utvecklas i en mer miljömässig riktning, men som ändå inte skulle innebära att man aldrig kunde få köpa något nytt att pigga upp med i garderoben.

En trend som är här för att stanna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!