Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänktes för skjutning – hade våldtäktsfilm i mobilen

En man åtalas vid Malmö tingsrätt för våldtäkt. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

17-åringen var misstänkt för en skjutning när Malmöpolisen granskande hans telefon – och hittade en filmad våldtäkt.

Nu åtalas 17-åringen bland annat för kränkande fotografering, samtidigt som en 18-åring ställs inför rätta för våldtäkt. 

17-åringen anhölls och häktades i samband med en skjutning på Eriksfält i Malmö, den 11 november. En av polisens standardåtgärder är att kolla igenom en misstänkts telefon, och så skedde även i detta fall.

När Malmöpolisen granskade telefonen hittade de något som väckte deras intresse: en film som visade en våldtäkt. 

– 17-åringen misstänks för medhjälp i det här ärendet. Vi tror att han har filmat, sa Ida Killeslätt, till Kvällsposten i slutet på november. 

Misstänkt identifierades 

Kvinnan identifierades – liksom en 18-åring som nu misstänks vara den som utförde själva våldtäkten. Till en början var 18-åringen anhållen i sin frånvaro, men den 25 november greps han och sedan den 28 november sitter han häktad.

De båda tonåringarna misstänks även för stöld och bedrägeri. När de lämnade bostaden ska de fått med sig såväl en bilnyckel som tre kontokort och ett pass. Enligt åklagaren finns det sms-konversationer som bevisar att båda tonåringarna senare försökte sälja passet.

Bland bevisningen mot de båda tonåringarna finns dels den film som 17-åringen själv ska ha spelat in och som visar våldtäkten. Dessutom fastnade de på McDonalds övervakningskameror, kort innan kvinnans kontokort användes i samma restaurang för att köpa mat. 

Allt som allt försvann 874 kronor från kvinnans kontokort efter våldtäkten. Förutom hamburgare gick pengarna även åt till att handla i en mindre livsmedelsbutik och till att ta två åkturer med elsparkcyklar.