Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åtalas för nackskott med luftgevär

En man i 25-årsåldern åtalas för att ha suttit i ett fönster i Malmö med ett luftgevär och skjutit en förbipasserande man i bakhuvudet, rapporterar Skånska Dagbladet.

Brottsoffret var på hundpromenad en sen februarikväll 2019 längs Köpenhamnsvägen från Rönneholmsparken mot Mariedalsvägen, när det plötsligt brann av ett skott och han började blöda i nacken.

I ett förvirrat efterspel riktades misstankarna mot flera personer som kom ut ur ett intilliggande hus och bland annat frågade vem som hade blivit skjuten.

Den skjutne och polisen uppmärksammade också en man som kikade ut ur ett fönster ett 20-tal meter bort – och han åtalas nu.

Mannen erkände i ett första polisförhör att han ”råkade” skjuta mannen i bakhuvudet och att han sedan sprungit och gömt luftvapnet. Det tog han tillbaka i nästa förhör och i ett ännu senare förhör sade han att han tagit på sig skulden å sin flickväns vägnar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!