Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åt 400 påsar ostbågar varje år - nu i Lyxfällan

TRÖTSTÅT. Under en depression började Sandra Lindström från Malmö tröstäta ostbågar och annat godis.
Foto: TV3

Hon åt 400 påsar ostbågar och drack 1 000 liter Coca-Cola varje år. Samtidigt växte skulderna hos kronofogden och inkassoföretag.

När TV3:s "Lyxfällan" kom hem till Sandra Lindström var den sammanlagda skulden upp i över 200 000 kronor.

- Jag visste att jag var fel ute, men klarade inte av att göra något åt det, säger hon.

Sandra Lindström, 25, är född och uppvuxen i Malmö, men bor sedan januari 2012 i Hemse på Gotland tillsammans med sambon Ahmet, som hon träffade via internet.

Hon studerar på folkhögskolan i byn och har ett studielån på 9 000 kronor i månaden. Men trots att Ahmet har ett fast jobb och paret har en billig hyra så var både Sandras hälsa och ekonomi på väg att köras i botten.

Blev deprimerad

Förra sommaren råkade Sandra ut för en allvarlig ögonsjukdom.

- Jag hamnade i en depression och tappade greppet, berättar hon. Jag tröståt massor med ostbågar och annat godis och köpte prylar på postorder och på loppisar som jag inte hade råd med.

- Jag förstod att jag inte kunde fortsätta så, men i stället för att ta tag i problemen så hamnade jag framför tv:n med en påse ostbågar i handen.

Räkningarna som ständigt ramlade in förträngde Sandra. Till slut var skulden hos kronofogden uppe i nästan 20 000 kronor. Tillsammans med kraven från inkassoföretagen och studieskulden på 120 000 kronor hade Sandra en sammanlagd skuld på 208 000 kronor.

Det var så illa att hon smög ut till en bankomat mitt i natten den 25:e varje månad för att ta ut studielånet kontant - för att inte riskera att kronofogden skulle lägga beslag på pengarna.

När programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg anlände till Gotland i juni i somras mötte de en förtvivlad Sandra.

De riktade först in sig på Sandras kaloriintag och konstaterade att hon åt 400 påsar ostbågar och drack 490 stora flaskor Coca-Cola varje år - allt till en sammanlagd kostnad av 16 000 kronor.

- Det var helt chockerande när jag insåg hur mycket jag stoppade i mig, säger Sandra.

"Mår mycket bättre nu"

Tillsammans med programledarna gjorde hon upp en ny, tuff budget där en månatlig avbetalning av skulderna ingick. Hon gick också med på att sälja av de flesta av sina prylar.

- Deras budget gör att jag hjälpligt klarar mig på mina 9 000 kronor i månaden, berättar hon. Och efter att ha slutat med Cola och ostbågar och ha cyklat en mil till sommarjobbet varje dag, så mår jag mycket bättre nu.

- Visserligen har jag mycket kvar att betala av, men med Ahmets stöd ska jag klara det.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!