Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åsa, 27, gav upp festlivet – hyllas för förvandlingen

Nu hyllas hon för förvandlingen på Instagram. Foto: PRIVAT

Växjöbon Åsa, 27, driver Instagramkontot ”Jelly Devote”, med över en halv miljon följare.

För sju år sedan bestämde hon sig för att göra upp med festandet och skära ned på alkoholen rejält. 

Nu hyllas hon för sin nya livsstil.

För sju år sedan kretsade den 27-åriga bloggaren Åsas liv kring att festa och dricka alkohol. Växjöbon berättar att hon började gå upp i vikt, men främst mådde dåligt – både fysiskt och psykiskt – av att festa så mycket som hon gjorde.

– Mitt liv har förändrats så mycket på de här sju åren. När jag väl bestämde mig för att det var nog vände allting, konstaterar hon.

– Jag var alltid trött, omotiverad och en inte särskilt glad person.

Åsa reser just nu runt jorden med sin make, något hon menar hon aldrig skulle vågat för sju år sedan. Foto: PRIVAT

Driver Instagramkonto med över en halv miljon följare

Men när Åsa, som bland annat driver Instagramkontot ”Jelly Devote”, med över en halv miljon följare, skar ned rejält på sin alkoholkonsumtion och började träna märkte hon genast av en förändring. På Instagram hyllas hon nu för sin hälsosamma livsstil.

– Jag känner inte längre igen personen jag var på utsidan eller insidan när jag tittar tillbaka. Jag gillade att festa med mina vänner upp till tre gånger i veckan, sena nätter och sega dagar på soffan. Nu är jag helt tvärtom. Jag gillar inte sena nätter mer än i måttliga doser, samma med alkoholen. Jag hatar att vara bakis.

Njuter av livet på ett annat sätt

Hon berättar att hon är fylld av energi och njuter av livet på ett helt annat sätt. Bland annat tränar hon upp till sex gånger i veckan och reser jorden runt med sin make.

Åsa minns tillbaka till tiden som 20-åring:

– Jag var alltid trött, omotiverad och inte en särskilt glad person. Då bestämde jag att det var dags för en förändring. Jag har aldrig tittat tillbaka sen dess.

”Vi ser alla olika ut – det är det som är fantastiskt!”

På sitt Instagramkonto vill hon inspirera andra människor till att leva ett sundare liv, och  för henne är träning viktigt. Men varje dag tänker hon på kroppsideal och hur de kan påverka både henne och följarna.

– Det är så fruktansvärt mycket press på kvinnor att se ut på ett visst sätt som samhället anser vara attraktivt eller modernt.

Åsa har tidigare hyllats för sina Instagraminlägg där hon lyfter hur olika kroppen kan se ut beroende på dag eller vinklar, och i slutändan vill hon hylla det faktum att människor är olika.

https://www.instagram.com/p/BZOVIxrHRwA/?utm_source=ig_embed

– Vi ser alla olika ut. Det är det som är så fantastiskt! Det jag försöker visa på min Instagram med mina ”en sekunds-förvandlingar”. Kroppen kan se så fruktansvärt olik ut vid olika tillfällen. Man ska inte vara så hård mot sig själv, eller mot andra för den delen!

Reser jorden runt med maken

I dag reser hon jorden runt med sin make, något hon aldrig hade vågat för sju år sedan. Åsa berättar att hon besökt länder som Indien, Nepal, Sri Lanka och Malaysia, och att hon snart ska resa vidare till såväl Japan som Amerika.

– Jag mår fantastiskt, jag har hittat mig själv. Vad jag brinner för, vad som ger mig adrenalinrushar, och vad som får mig att växa som person. Förut vågade jag inte ens åka tåg i tio minuter ensam. Jag trodde aldrig livet jag lever i dag var något lilla jag skulle göra!

Under namnet ”Jelly Devote” bloggar hon, Instagrammar och lägger upp videor på Youtube. Foto: PRIVAT

”Balans är nyckeln till lycka”

Trots att Åsa i dag kan dricka ett glas vin eller två i veckan, ser hon nyckeln i ett gott liv som balans.

– Ett budskap som jag tycker är så viktigt är balans. Balans är nyckeln till lycka. Man kan ha allt i måtta. Du kan äta en chokladkaka, men det är också viktigt att äta rätt näring. Du kan ha en lat dag på soffan, men det är så viktigt för din hälsa att röra på kroppen. Festa en kväll med dina vänner, men drick med måtta. Ha en balans i livet, det ger frid för själen, menar hon.