Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artisten Ella, 14, om Zara Larssons stöd: ”Overkligt”

Ella fick ställa sig på Globens tak och spela in en musikvideo som en hyllning till Avicii. – Det känns sjukt att det är jag som sjunger på låten, säger hon.
14-åriga Ella Tiritiello från Kristianstad sjunger på en cover av Aviciis "For a better day" som släpps över hela världen i samband med att Globen byter namn till Avicii Arena.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vid musikvideoinspelningen på Avicii Arenas tak fick Ella Tiritiello jobba på sin scenskräck. – De sju-åtta personerna som jobbade på inspelningen var den första publik jag har haft, säger hon.
Foto: Tommy Leino / privat
Zara Larsson skrev till Ella Tiritiello och berömde henne för hennes sångröst.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

När Globen i Stockholm byter namn till Avicii Arena står en 14-årig Kristianstadtjej i centrum. 

Tillsammans med Kungliga Filharmonikerna har Ella Tiritiello spelat in en nytolkning av Aviciilåten For a better day. 

– Det känns helt sjukt, säger hon. 

Drygt tre år efter den internationellt hyllade producenten och dj:n Tim ”Avicii” Berglings självmord byter Globen namn till Avicii Arena. I samarbete med Tim Bergling foundation har Stockholm Live planerat hur arenan utöver nöjes- och sportarrangemang, ska inhysa aktiviteter med fokus på unga människors psykiska ohälsa. 

Invigningen av arenans nya namn och profil marknadsförs med Aviciilåten For a better day, inspelad med Kungliga Filharmonikerna och 14-åriga Ella Tiritiello. 

– Min röst är helt borta på grund av alla intervjuer, säger en hes Ella efter en lång skoldag med intervjuer på varje rast. 

– Det kändes jättekonstigt i skolan i dag, helt sjukt. Det var många där som var jättechockade och tyckte låten är jättebra, säger Ella Tiritiello. 

Hon berättar att ”hela släkten” sjunger och själv har hon enligt föräldrarna sjungit längre än hon kunnat prata. Men hittills aldrig i publika sammanhang. Videoinspelningen av For a better day på Avicii Arenas tak är Ella Tiritiellos första offentliga framträdande någonsin.

– Jag har alltid haft jättemycket scenskräck, men det mesta har släppt nu för jag har fått jättebra respons på låten. 

Ella Tiritiello drömmer om att jobba som artist.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Musikvideon till Avicci-covern spelades in på Globens tak, numera Avicci Arena.
Foto: Tommy Leino / privat
Zara Larsson skrev till Ella Tiritiello och berömde henne för hennes sångröst.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Zara Larsson hörde av sig

Favoritartisterna heter Billie Eilish, Sia, Lana Del Rey och Zara Larsson. Sistnämna är en i raden av artister som nu har hört av sig för att berömma Ellas insats med Kungliga Filharmonikerna.

– Det är helt sjukt att Zara Larsson skrev till mig. Det känns nästan overkligt, säger Ella. 

En pushig kompis fick Ella att ta steget från sovrumssång till att våga lägga ut sångklipp på Instagram. Under sin praotid på musikstudion Northbound Stockholm fick hon sedan testa att spela in några låtar, däribland For a better day. 

– Det är bara en månad sen jag fick reda på att jag skulle vara med på Avicii Arenas invigningslåt. Det känns sjukt att det är jag som sjunger på låten, säger Ella Tiritiello.

Aviciis musik har Ella fått intravenöst via sin mamma och hon applåderar Avicii Arenas nya fokus på psykisk ohälsa bland unga. 

– Det är jättebra att det uppmärksammas. Jag vet hur det känns att må dåligt ibland och har flera kompisar som mår kasst, säger Ella. 

Efter all uppståndelse vill Ella Tiritiello nu spela in egen musik. 

– Planen är att jag ska jobba som artist. Så ni kommer förhoppningsvis att få höra mer av mig i framtiden. 


Hör 14-åriga Ellas mäktiga hyllning till världsstjärnan

Spelat in en helt ny tolkning av en av Aviciis mest spelade låtar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!