Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Artist var med i bil-
olyckan: "Chockad"

Johanna Jansson lade ut en bild på sig själv i minibussen några timmar innan olyckan. Foto: Privat
Johanna Jansson singeldebuterade förra året under artistnamnet Dotter. Hon tillhör Warner/Chappell Music Scandinavia.
Minibussen som Johanna Jansson färdades i fick stora skador. Foto: Peo Möller/Topnews

Johanna Jansson, mer känd under artistnamnet Dotter, satt i minibussen som var inblandad i seriekrocken på E6 utanför Lomma.

Trots olyckan väljer hon att medverka i kvällens sändning av Musikguiden i P3.

– Jag tänkte bara: "Nej, nej, nej" när det smällde, säger hon.

Johanna Jansson var på väg till Malmö för kvällens spelning i P3. Plötsligt smällde hennes minibuss in i bilen framför som hade stannat bakom en annan bil.

– Jag tänkte bara: "Nej, nej, nej" när det smällde. Airbagen smällde upp. Det kom rök och jag slungades runt i stolen. Jag blev väldigt chockad, säger Johanna Jansson.

"Tjuter lite i örat"

En körtjej svimmade vid kraschen. De fyra i minibussen klarade sig dock med lindriga skador och fördes till sjukhus i Malmö och Lund. Johanna fick nacken röntgad.

– Nacken såg bra ut och jag har lite blåmärken och det tjuter lite i örat efter smällen med airbagen men det har blivit bättre. Jag är glad ändå att det gick så bra för alla, säger hon.

Ställer inte in spelning

Efter sjukhusvistelsen åkte hon direkt till Radiohuset i Malmö. Klockan 20.30 i kväll spelar hon live i Musikguiden i P3. Men det blir utan band.

– Några i bandet var kvar i Lund och var rätt skärrade. Men jag är så oerhört taggad på spelningen så ska försöka köra ändå. Det får bli en nödlösning. Vi kör backtrack utan musiker och kör.