Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arrangerade Italien-resa hotas i sociala medier

Se mer av dagens största nyheter.
Så här ser det ut vid gränsen mellan Italien och Schweiz i uppståndelsen efter coronavirusets framfart.Foto: ELIA BIANCHI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det småländska resebolaget arrangerade nyligen en skidresa till norra Italien, vilket de fått mycket kritik för på sociala medier. 

Vd:n berättar att hon hotats efter resan.

– Jag har fått hot mot mig och min familj, säger hon till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Med Öland och Kalmar som utgångspunkt arrangerar resebolaget allt från Medelhavskryssningar till golfresor – och skidresor till norra Italien. Det senare har de, med anledning av den senaste tidens uppståndelse kring coronaviruset, fått utstå hård kritik för.

– Vi har fått hot. Personliga hot mot mig och min familj och mot vårt företag, säger kvinnan som driver företaget.

Skidresenärerna som besökt norra Italien fick avbryta skidresan en dag tidigare än planerat och är nu tillbaka på svensk mark. Sedan dess har bolaget fått utså mycket kritik på sociala medier, på grund av att de arrangerat bussresan från första början. 

Vd:n poängterar att för att kunna avbryta en resa som researrangör så krävs det en myndighetsavrådan från UD eller motsvarande nationell eller internationell myndighet, och någon sådan fanns inte då bussen lämnade Sverige. 

– Det blir väldigt svårt att koncentrera sig på att driva verksamhet när man får höra sådana saker som vi har hört den senaste veckan, säger hon. 

Oroliga hemvändare  

I ilskna kommentarer på sociala medier skrivs saker i stil med att ”alla som kommer med bussen borde sättas i karantän” och ”nu kommer corona garanterat att spridas snabbt”. 

Förra veckan berättade vd:n även för SVT att flera resenärer har upplevt obehag och varit rädda för att stiga av ordinarie hållplatser. I samband med några andra bussbolag bestämde de därför att inte uttala var och när resenärerna skulle släppas av.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!