Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Arminas föräldrar planerar minnesstund

Minnesplatsen vid Göingeskolan i Broby där 15-årige Arminas Pileckas knivmördades.

Foto: Tomas Leprince

Arminas Pileckas avled av ett knivhugg i hjärtat på Göingeskolan i Broby.

Foto: Tomas Leprince

Arminas Pileckas föräldrar ska hålla en egen minnesstund i Broby för sin mördade 15-årige son. Begravningen ska ske i Litauen.

Vänner och bekanta startade i helgen en insamling för att stötta familjen.

Efter att Arminas Pileckas i måndags avlidit av ett knivhugg i hjärtat på Göingeskolan i Broby möttes hans föräldrar och anhöriga av stor medkänsla och omtanke.

Men de har ännu inte kunnat begrava sin son. Den rättsmedicinska obduktionen är inte klar och därför har föräldrarna inte kunnat bestämma när de ska begrava honom i sitt hemland, Litauen.

– Många har velat skicka blommor men familjen har svårt att ta med sådant till Litauen. Det är bland annat därför som insamlingen startats, säger en vän till familjen till Kvällsposten.

Polisutredningen pågår för fullt och ett stort antal vittnen har hörts. I förra veckan förhördes 14-åringen som enligt vittnet högg Arminas Pileckas i hjärtat.

Utreds som misstänkt för mord

14-åringen ska ha förhörts en gång i samband med att han omhändertogs av Östra Göinges kommuns socialförvaltning.

Även om han är för ung för att ställas inför rätta utreds han som misstänkt för mord.

Kammaråklagare Pernilla Tallinger har tidigare uppgett för Kvällsposten att han ska höras fler gånger. Hans uppgifter ska bland annat jämföras med vad vittnen har berättat i förhör.

Hon har inte velat uppge vad 14-åringen berättat i förhör och om han hävdat nödvärn, alltså självförsvar. Utredningen syftar också till att få fram om han kan ha haft en medhjälpare.

Åklagarens uppgift är också att tillsammans med polisutredarna bringa klarhet i vad som egentligen hänt och varför. Det cirkulerar ett stort antal rykten om orsaken till bråket som ledde fram till att Arminas Pileckas höggs ihjäl.

I centrum för den delen av utredningen som ska klarlägga bakgrunden finns ett flertal elever och en vän till Arminas som ska ha blivit slagen av den omhändertagne 14-åringen.

Det har tidigare hållits en minnesstund för Arminas Pileckas, den hölls på tisdagskvällen i Östra Broby kyrka.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!