Arminas Pileckas, 15, höggs ihjäl med en kniv i hjärtat på Göingeskolan i Broby. Foto: Tomas LeprinceArminas Pileckas, 15, höggs ihjäl med en kniv i hjärtat på Göingeskolan i Broby. Foto: Tomas Leprince
Arminas Pileckas, 15, höggs ihjäl med en kniv i hjärtat på Göingeskolan i Broby. Foto: Tomas Leprince
Arminas ska själv ha skrivit ned vad som ledde fram till konflikten. Foto: Tomas LeprinceArminas ska själv ha skrivit ned vad som ledde fram till konflikten. Foto: Tomas Leprince
Arminas ska själv ha skrivit ned vad som ledde fram till konflikten. Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Arminas, 15, skrev själv om konflikten

Publicerad

BROBY. Tre dygn har gått sedan Arminas Pileckas, 15, höggs ihjäl med en kniv i hjärtat på Göingeskolan i Broby.

Men hans egen berättelse om konflikten som ledde fram till mordet finns nedskriven av honom själv.

– Arminas fick skriva med egna ord vad som hänt och lämnade det till skolledningen, uppger en insatt källa för Kvällsposten.

Redogörelsen skrevs i december förra året av Arminas efter att han blivit anmäld för misshandel av den 14-årige pojke som i måndags högg ihjäl honom. De två hamnade i en upprörd situation i slutet av november förra året.

Efter polisanmälan kallades båda till skolledningen som försökte medla.

Arminas beskrivning av vad som hände under bråket mellan honom och 14-åringen ingår som en del av förundersökningen, precis som polisanmälan.

– Det finns handlingar där både 14-åringen, Arminas och ytterligare en elev skrivit ned vad som hände vid bråket i slutet av november, uppger Kvällspostens källa som vill vara anonym.

Många inblandade

Källan uppger sig vara rädd och vill vara anonym för värna om sin familjs säkerhet.

Det ska framgå av dessa handlingar att åtskilliga personer på skolan var inblandade i bråket som ledde fram till att Arminas Pileckas blev dödad.

Förutom 14-åringen utpekas en annan minderårig pojke som inblandad och minst ytterligare tre personer. Samtliga är på olika sätt involverade i det händelseförlopp som gjorde att konflikten slutade med ett misstänkt mord.

Polisutredningen av det misstänkta mordet på Arminas Pileckas har blivit alltmer intensiv. Utredare har under senaste dagarna förhört allt fler personer om vad som hände och varför.

Två versioner om varför

Det finns för närvarande två versioner om orsaken till att Arminas dödades.

14-åringens pappa har i en intervju med Aftonbladet hävdat att sonen utsattes för mobbning av Arminas Pileckas.

Kammaråklagare Pernilla Tallinger som leder förundersökningen har inte velat kommentera vad 14-åringen sagt i förhör.

– Det har hållits ett längre förhör med honom där han gett sin syn på saken, har hon tidigare sagt till Kvällsposten.

Den andra versionen är att Arminas Pileckas skyddade en klasskamrat mot 14-åringen och uppmanade denne att låta klasskamraten vara ifred. Det ska ha utlöst bråket i slutet av november.

Flera källor uppger för Kvällsposten att minst två vittnen som hörts av polisen stöder den versionen.

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag