Efter fyra dygn hos Rebecka och Tara Rasmusson i Kivik lämnar Anders Öfvergård ett fungerande hem. Nu har Tara äntligen ett eget rum. Foto: Kanal 5
Efter fyra dygn hos Rebecka och Tara Rasmusson i Kivik lämnar Anders Öfvergård ett fungerande hem. Nu har Tara äntligen ett eget rum. Foto: Kanal 5

Arga Snickaren hjälpte Rebecka Rasmusson

Publicerad

Ensamstående mamman Rebecka Rasmusson, 46, köpte sitt drömhus i Kivik på Österlen.

Men renoveringen blev henne övermäktig och höll på att knäcka henne.

Då steg en arg snickare in i hennes liv.

– Anders Öfvergård kom som en riddare på häst och räddade oss, säger Rebecka.

I kvällens avsnitt av "Arga Snickaren" i kanal 5 möter vi Rebecka Rasmusson och hennes nu åttaåriga dotter Tara. För fyra år sedan flyttade de från stressen i Stockholm för att försöka skapa en ny tillvaro i idylliska Kivik.

- Huset påminde mig om ett hus jag bodde i som liten, så det blev ett väldigt känslomässigt köp, berättar Rebecka.

Arge snickaren anlände

Men det gamla huset var i större behov av renovering än vad Rebecka räknat med. Hon började med att riva ut hela övervåningen, men orkade inte fullfölja. Hon fortsatte att renovera lite här och var, men inget blev ordentligt avslutat.

– Jag försökte göra allt själv, och till slut gick det inte längre, berättar Rebecka. Jag kom till en punkt då jag var beredd att lägga mig ner och blotta strupen.

Hon låter sig skällas ut av Anders Öfvergård som visar på den livsfarliga elen och hur Tara och hennes kompisar riskerar att skada sig när de leker på ovanvåningen.

– Det tar man utan vidare, säger Rebecka. Jag kommer nog att framstå som helt galen i programmet, men det bjuder jag på. Med tanke på vad Anders och hans team gjort för mig och Tara så ångrar jag inte en sekund.

– Och även om han skäller lite, så har Anders ett stort och varmt hjärta - annars hade jag aldrig klarat det. Han var som prinsen i en gammal saga som stormade in i vårt liv. Jag fick inte prinsen, men jag fick kungariket, skrattar hon.

Anders Öfvergård kom till undsättning

Rebecka kommer aldrig att glömma de fyra dygnen som Anders och hans team ockuperade hennes hus.

– Det var så otroligt intensivt. Tänk själv att ha 20 personer som rusar in i ditt hem klockan sju på morgonen, en kamera ständigt i ansiktet, en arg snickare som skäller på dig och hantverksjobb du ska försöka klara av. Jag sov inte mer än tre timmar per natt, så det är inte konstigt om jag ser sliten ut.

I dag lever Rebecka ett gott liv i Kivik tillsammans med sin dotter.

– Den drömmen jag hade om ett liv tillsammans med Tara i det här huset har förverkligats, säger hon. Att ha fått ett fungerande hem har gjort att jag blivit helt lugn och kan vara mycket mer närvarande med min dotter.

– Bara att välja diskmedel till diskmaskinen kan göra mig rent euforisk. Jag är otroligt tacksam för det jag har fått och jag är djupt imponerad över de härliga människor som var här och hjälpte mig ur en svår situation.

Nu väntar en del utomhusarbeten på huset.

– Fasaden ska putsas, fönstren ska målas och vardagsrummet behöver en uppfräschning. Men den här gången är jag väl förberedd. Jag vet vad som ska göras och hur det ska göras, säger Rebecka.

Anders Bengtsson
Anders Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag