Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anton, 20, är Sveriges enda Twitterproffs

Anton Perlkvist.
Foto: Ulf Ryd

MALMÖ. Vet du vem Anton Perlkvist är?

Troligen inte, men chansen är stor att du läst ett av hans tweets.

Denne doldis har nämligen över två miljoner följare på Twitter.

Efter att Emanuel Karlsten på webbsajten Ajour uppmärksammade Anton Perlkvist har en stor del av anonymiteten försvunnit. Telefonen går varm och inkorgen fylls med mail från journalister som vill få tag på honom.

Det hela började under gymnasietiden när Anton Perlkvist startade ett företag som projektarbete. Han ville se hur man kunde använda sig av sociala medier för att marknadsföra sig. Ganska snabbt fick han ungefär 5 000 följare.

Anton blev inspirerad av framgången och började twittra på allvar. Till en början skrev han olika inspirationscitat han skaffade från böcker, blandat med humoristiska inslag.

Utklassar Robyn

- Ett tag försökte jag hitta på citat själv, men det var svårt i längden. Folk vill höra citat de känner igen. Så det gäller att vara en bra researcher, men jag får också hela tiden tips via mail.

På sitt konto "@fun" har han i dag över en miljon följare över hela världen och är därmed också den svensk som är näst mest framgångsrik på Twitter. Han har nästan fem gånger så många följare som världs­artisten Robyn och blir bara slagen av klädjätten Hennes & Mauritz.

Twittrandet - ett levebröd

Framgången har också gjort att Anton kan försörja sig på twittrandet. Även om han är förtegen om hur mycket företag och privatpersoner är beredda att betala för hans hjälp. Den största kunden han haft hittills var filmen "Ted" med Hollywoodstjärnan Mark Wahlberg i huvudrollen.

Anton säger att han i snitt lägger ned tio till femton minuter per inlägg och att det i snitt blir femton inlägg per dag. För varje sponsrat meddelande han skickar ut får han omkring 1 000 kronor.

- Men det varierar väldigt, säger Anton.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!