Här spelas Antikrundan i för fullt - nästan 1 000 personer var på plats i Malmö för att få sina saker värderade i tv-programmet.
Här spelas Antikrundan i för fullt - nästan 1 000 personer var på plats i Malmö för att få sina saker värderade i tv-programmet.

Antikrundan i stan –
1 000 personer i kö

Publicerad

MALMÖ. Här ringlar köerna när Antikrundan med Anne Lundberg började första inspelningen inför programmets 25-års jubileum. Upp mot 1 000 personer köade i Malmö för att få sina aktiviteter värderade.

Antikrundan är av SvTs mest populära program, inte bara den delen som sänds i tv utan också bland alla dem som inte kommer med i sändningen. Bara en liten del av besökarna får visa upp sina antikviteter för svenska folket. Men alla köande får sina saker värderade av experterna på plats.

En av dem som hoppas att han haft ett fynd hemma är 12-årige Folke Larsson från Kristianstad. Han var den yngste i kön och ställde sig där tillsammans med några antika smycken och sin mamma.

Nötknäppare

Här står folk med allt från radiobord till 100-åriga dryckeskannor, berättar Henrik Högström, Kvällspostens reporter på plats.

– Här är en som har små nötknäppare som ser ut att föreställa Kaiser Wilhelm eller nåt ditåt, fyller han i.

Vad det är för figurer kommer förmodligen experterna så småningom att kunna svara på, bara de köande hinner fram.

Dörrarna till inspelningslokalen i Malmö öppnade klockan 12. Då sträckte kön sig runt restaurangen Glasklart.

Det blir sex olika orter som experterna och Anne Lundberg ska besöka.

 

Efter Malmö blir det i Nybro, Konserthyttan, Pukeberg - Måndag 26 augusti

Visby, Kultudralen - Onsdag 28 augusti

Arvika, Rackstadmuseet - Söndag 1 september

Lysekil, Societetssalongen Oscars - Tisdag 3 september

Och till slut Sundsvall, Södra Berget - Fredag 6 september

Programmen sänds med början i januari nästa år.

Per Lindelöw
Per Lindelöw

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag