Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anställd förlorade benet – Landskronaföretag bötfälls

Ett företag i Landskrona tvingas betala 600 000 kronor i företagsbot efter att en anställd skadade benet så allvarligt det fick amputeras.

Ett företag i Landskrona tvingas betala 600 000 kronor i företagsbot efter att en anställd skadade benet så allvarligt det fick amputeras, rapporterar tidningen Arbetarskydd.

Olyckan inträffade i oktober 2019 i samband med att ett fartyg i en flytdocka skulle dockas om.

När den anställde, som var inhyrd, skulle montera ner en metallkil på ett block som stöttade fartyget sköts kilen i väg av trycket från fartyget, och träffade den anställde i benet.

Skadan var så allvarlig att en större del av benet måste amputeras, med en längre sjukskrivning som följd.

Åklagaren i målet säger till Arbetarskydd att olyckan hade kunnat undvikas om en riskbedömning gjorts i förväg, så att trycket på blocket avlastats före nedmonteringen.

Företaget har gått med på att betala en företagsbot på 600 000 kronor genom ett strafföreläggande, vilket innebär att det inte blir någon förhandling i domstol.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!