RÄDDAS. Norrvikens trädgårdar har varit på fallrepet länge. Foto: Gugge Zelander
RÄDDAS. Norrvikens trädgårdar har varit på fallrepet länge. Foto: Gugge Zelander

Anrika trädgårdar räddas i sista stund

Publicerad
Uppdaterad
BÅSTAD. Anrika Norrvikens trädgårdar i Båstad har varit på fallrepet länge.
I sista stund erbjuder sig en av landets rikaste personer att gå in och rädda anläggningen.
- Bjärebygden kan skapa något unikt. Det blir inte enkelt men är min dröm, säger entreprenören och Peab-grundaren Erik Paulsson.
Anläggningen utanför Båstad grundades i början av 1900-talet av Rudolf Abelin.
Så sent som 2006 utsågs Norrviken till Sveriges vackraste park.
Men ekonomin har länge varit körd i botten och flera förslag att exploatera området för att rädda anläggningen har skjutits i sank.

Orkade inte mer

I höstas övergav Peab-knutna Norrvikens trädgårds aktiebolag driften av trädgården. Peab-delägaren Mats Paulsson sa den gången att man inte orkade mer.
Inför den här säsongen var därför ägarstiftelsen beredd att själv driva anläggningen vidare. Samtidigt har andra krafter jobbat i kulisserna för att på nytt försöka hitta en lösning för trädgården.
Planerna ska presenteras av Erik Paulsson på en presskonferens i dag i Båstad.

Nu träder Peab-ägaren Erik Paulsson fram med ett räddningspaket. Foto: Arne Forsell

Superhemligt innehåll

Innehållet är superhemligt och kommer på nytt att vålla diskussioner om vad som kan göras med området.
- Det kommer att föras en omfattande dialog med invånarna, säger Bo Nilsson, kontaktperson för planerna.
Enligt Erik Paulsson behövs en mängd goda krafter för att driva projektet framåt.
- Bjärebygden har tillsammans en möjlighet att skapa något unikt. Detta blir inte enkelt, men är min dröm, säger Erik Paulsson.
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag