Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AnonyMouse om uppståndelsen: "Jätteroligt"

Miniatyrrestauragen för möss i Malmö har fått internationell uppmärksamhet. Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF
Enligt skapara AnonyMouse har de fått artiklar från minst 27 olika länder skickade till sig.
Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF

Över 13 000 följare på Instagram och nyhetsartiklar i minst 27 olika länder.

Den mystiska musrestaurangen i Malmö har börjat leva sitt eget liv – skaparna AnonyMouse är förvånade över uppståndelsen.

"Så länge det sprider glädje så är det ju jätteroligt", skriver de i ett mejl till Kvällsposten. 

Bergsgatan i Malmö har på kort tid förvandlats till en av staden hetaste turistattraktioner. Det redan krogtäta området har fått ytterligare ett tillskott – men inte för stadens matglada människor utan för dess möss.

I nuläget har skaparnas kontot anonymouse_mmx över 13 000 följare.

"Det här blev aningens större än vi väntat oss. Vi tänkte oss väl att ett tjugotal människor skulle tycka det är kul", skriver AnonyMouse i ett mejl.

Drakar som BBC och Huffington Post har redan uppmärksammat Malmös mest mystiska krog. Enligt AnonyMouse har de fått nyhetsartiklar från minst 27 olika länder skickade till sig.

"Det har spridits lite överallt. Sen kan vi kanske ha lite svårt att förstå nyhetsvärdet i det här för någon från till exempel Förenade Arabemiraten. Men så länge det sprider glädje så är det ju jätteroligt!"

Börjat leva sitt eget liv

Skaparna har tidigare berättat att det krävdes två försök innan restaurangen kom på plats. På sitt Instagram-konto antyder AnonyMouse också att detta bara är början.

"Vi har skisser på många olika varianter och kommer ständigt på nya, i går kom vi på en grej vissa av oss är superpeppade på! Men mer än så vill vi inte säga", skriver skaparna i mejlet.

Framförallt uppskattar de att musrestaurangen nu utvecklas helt på egen hand.

"Det roliga just nu är ju hur den befintliga miljön börjat leva sitt eget liv med miniatyrtidningar, ostar, foodtrucks, lussekatter, klubbaffischer, köande möss(!), paket, och en och annan levande hamster", skriver AnonyMouse.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!