Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anonyma möss har öppnat ny affär

I december 2016 stod detta hus klart i Malmö. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

En god bok på Frankie och Benjys och sen underhållning på Teatro Reggiano.

De anonyma gatukostnärskollektivet Anonymouse är tillbaks och har öppnat nya miniaffärer i Malmö: en bokaffär och en teater.

För lite mer än ett år sedan dök den första upp: en delikatessbutik för möss på Bergsgatan i Malmö – enligt de anonyma skaparna själva avsedd för gnagare med smak för livets goda.

I våras dök uppföljaren upp. Tofsans tivoli på Södra förstadsgatan i Malmö blev dock inte så långlivat på den något utsatta plats mininöjesparkens skaparna valt.

Och nu är det dags igen.

Foto: Magnus Andersson

I ett inlägg på Instagram presenterade Anonymouse under söndagsmorgonen sin nya skapelse:

"Vi firar ett något sent ettårsjubileum som näringsidkare! Häng med och kolla in en god bok på Frankie och Benjys och sen har vi biljetter på Teatro Reggiano."

Enligt Kvällspostens reporter, som under söndagen rapporterade på plats utanför de nya byggena på Amiralsgatan i Malmö, finns redan ett program satt för Teatro Reggano. Miniaffischer på teaterns pyttefasad avslöjar att bland annat Möss och människor av John Steinbeck och Råttfällan av Agatha Christie står på repertoaren.

Foto: Magnus Andersson

Redan innom en timme efter att konstnärerna postat sitt inlägg dök nyfikna besökare upp vid de nya miniaffärerna i Malmö.

- Vi är från Tyskland och kom i går. Så litet, så välgjort, vi har läst om de förra konstverken på internet. Verkligen häftigt få se det här! Helt fantastiskt, säger Korinna Korsing, 44, och Holger Merz, 46. Foto: Magnus Andersson

 

Malmöbor, såväl som mer långväga gäster.

- Vi är från Tyskland och kom igår. Så litet, så välgjort, vi har läst om de förra konstverken på internet. Verkligen häftigt få se det här! Helt fantastiskt, säger Korinna Korsing, 44, och Holger Merz, 46.

När minirestaurangen Noix de Vie i december i fjor dök upp på Bergsgatan i Malmö blev installationen snabbt en succé och renderade tidningsartiklar i ett 30-tal länder.

"Det här blev aningens större än vi väntat oss. Vi tänkte oss väl att ett tjugotal människor skulle tycka det är kul", skrev Anonymouse då i ett mejl till Kvällsposten.

Foto: HENRIK HÖGSTRÖM / HENRIK HÖGSTRÖM

Hur länge mössens bokhandel och teater får stå på Amiralsgatan vete katten.

Foto: FRITZ SCHIBLI / FRITZ SCHIBLI

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!