I december 2016 stod detta hus klart i Malmö. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNI december 2016 stod detta hus klart i Malmö. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
I december 2016 stod detta hus klart i Malmö. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anonyma möss har öppnat ny affär

Publicerad

En god bok på Frankie och Benjys och sen underhållning på Teatro Reggiano.

De anonyma gatukostnärskollektivet Anonymouse är tillbaks och har öppnat nya miniaffärer i Malmö: en bokaffär och en teater.

För lite mer än ett år sedan dök den första upp: en delikatessbutik för möss på Bergsgatan i Malmö – enligt de anonyma skaparna själva avsedd för gnagare med smak för livets goda.

I våras dök uppföljaren upp. Tofsans tivoli på Södra förstadsgatan i Malmö blev dock inte så långlivat på den något utsatta plats mininöjesparkens skaparna valt.

Och nu är det dags igen.

Foto: Magnus Andersson

I ett inlägg på Instagram presenterade Anonymouse under söndagsmorgonen sin nya skapelse:

"Vi firar ett något sent ettårsjubileum som näringsidkare! Häng med och kolla in en god bok på Frankie och Benjys och sen har vi biljetter på Teatro Reggiano."

Enligt Kvällspostens reporter, som under söndagen rapporterade på plats utanför de nya byggena på Amiralsgatan i Malmö, finns redan ett program satt för Teatro Reggano. Miniaffischer på teaterns pyttefasad avslöjar att bland annat Möss och människor av John Steinbeck och Råttfällan av Agatha Christie står på repertoaren.

Foto: Magnus Andersson

Redan innom en timme efter att konstnärerna postat sitt inlägg dök nyfikna besökare upp vid de nya miniaffärerna i Malmö.

- Vi är från Tyskland och kom i går. Så litet, så välgjort, vi har läst om de förra konstverken på internet. Verkligen häftigt få se det här! Helt fantastiskt, säger Korinna Korsing, 44, och Holger Merz, 46.Foto: Magnus Andersson

 

Malmöbor, såväl som mer långväga gäster.

- Vi är från Tyskland och kom igår. Så litet, så välgjort, vi har läst om de förra konstverken på internet. Verkligen häftigt få se det här! Helt fantastiskt, säger Korinna Korsing, 44, och Holger Merz, 46.

När minirestaurangen Noix de Vie i december i fjor dök upp på Bergsgatan i Malmö blev installationen snabbt en succé och renderade tidningsartiklar i ett 30-tal länder.

"Det här blev aningens större än vi väntat oss. Vi tänkte oss väl att ett tjugotal människor skulle tycka det är kul", skrev Anonymouse då i ett mejl till Kvällsposten.

Foto: HENRIK HÖGSTRÖM / HENRIK HÖGSTRÖM

Hur länge mössens bokhandel och teater får stå på Amiralsgatan vete katten.

Foto: FRITZ SCHIBLI / FRITZ SCHIBLI
Relaterade ämnen
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag