Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superbandet ZZ Top klart för Sweden Rock

Billy Gibbons i ZZ Top kommer till Sweden Rock.
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Jack Black i Tenacious D.
Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

Stjärnparaden på Sweden Rock blir bara längre och längre. 

Senaste storbandet som är klart är skäggrockarna i ZZ Top.

”Nu är världens mest välkända bluesrocktrio på väg tillbaka till Sölvesborg”, skriver Sweden Rock på sin hemsida. 

ZZ Top firar 50 år som band under 2019 och nu är det klart att de kommer att fira sitt jubileium i Sölvesborg tillsammans med tiotusentals fans på Sweden Rock Festival. Den 7 juni ställer superbandet sig på Sweden Rocks största scen "Festival stage". 

"Världens mest välkända bluesrocktrio på väg tillbaka till Sölvesborg för att åter låta klassiker som "Gimme all your lovin'", "Sharp dressed man", "Tush" och "La grange" med många fler ljuda över de blekingska ängarna", skriver Sweden Rock på sin hemsida. 

Sweden Rock äger rum den 5-8 juni 2019 i det lilla samhället Norje utanför Sölvesborg och är Skaninaviens största rockfestival. 35 000 besökare (från upp emot 50 länder) lockas till Norje, där de har möjlighet att lyssna på över 80 konserter. 

Förra sommaren var Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest festivalens stora dragplåster. I år blir stjärnglansen om möjligt ännu större. Förutom ZZ Top kommer även bland andra Kiss, Ritchie Blackmore's Rainbow och Def Leppard till Sweden Rock.


Även superbandet Kiss kommer till Sweden Rock.
Foto: JENS CHRISTIAN

Jack Black till Sweden Rock

Sweden Rock avslöjade också under tisdagen att det blir lite Hollywood-glans på festivalen i år. Filmstjärnan och komikern jack Black kommer med sitt band Tenacious D. 

Jack Black och gitarristen Kyle Gass drog igång Tenacious D som en opretentiös barshow, men bandets humoristiska stil och fyndiga texter blev snabbt en succé. 

"På grund av Blacks filmkarriär kan Tenacious D bara turnera sporadiskt, men i Sverige har bandet ändå hunnit skapa kaos på Gröna Lund och sålt ut en akustisk spelning på Arenan i Stockholm på nolltid. När de nu kommer till Sweden Rock för första gången blir det förstås som fullt band med elektriska instrument", skriver Sweden Rock. 

Övriga band som presenterats under tisdagen är Disturbed, Blackberry Smoke, Axel Rudi Pell, Candlemass, Powerwolf, Gorgoroth, Green Jellÿ, The Night Flight Orchestra, Jag Panzer, Blaze Bayley, FM, Krisiun, Myrath, Thundermother, Zal Cleminson's Sin Dogs, Jared James Nichols, The Quill och Gathering Of Kings. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!