Ännu en person har blivit släpad efter bil

Publicerad

Senaste tiden har flera personer blivit utsatta för en mystisk bilist som utsätter dem för otäck misshandel. 

Tillvägagångssättet är det samma – två gärningsmän i en bil stannar en person och frågar om vägen, sedan greppar de tag om personen och börjar köra. 

Personen släpas efter vägen. Nu har det anmälts att en till person blivit utsatt, skriver Skånskan.

På fredagsmorgonen fick polisen i Lund in en anmälan om ytterligare ett fall där en person blivit släpad efter en bil av främlingar.

Det rör sig om en 19-årig man som kom gående i korsningen Svanegatan/Grönegatan när en bil körde upp bredvid honom och frågade om vägbeskrivning. Sedan tog bilpassageraren tag i offrets arm medan föraren började köra. 

Polisen förhör vittnen


Händelsen ska ha inträffat tidigare på dygnet än de redan anmälda fallen och 19-åringen har kunnat lämna vissa vittnesuppgifter om fordonet, som polisen dock inte vill gå ut med. Polisen jobbar nu med att förhöra de vittnen som kommit in.

LÄS MER: Okänd bilist frågar om vägen – sedan släpas offret efter bilen 

– Vi jobbar på och det är viktigt få stopp på det här, säger Joakim Nyberg till Skånskan.

Hittills har fyra fall anmälts och värst drabbades en man på Gustafs väg i Malmö som släpades ett 100-tal meter och bland annat fick benbrott.

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag