Ännu en pastor åtalad för häxtortyr av flicka

Den 48-åriga pastorn åtalas.

Pappan och styvmamman trodde att 14-åringen var en häxa, besatt av onda andar.

För att driva ut dem ska flickan ha utsatts för tortyrliknande ritualer som letts av både paret och andliga ledare i Borås och Malmö.

I dag åtalades en kvinnlig pastor från Malmö. Hon misstänks för misshandel och olaga tvång.

Paret trodde att mannens dotter var en häxa, besatt av onda andar och demoner. I förhör har den i dag 14-åriga flickan berättat om våldsamma ritualer och andeutdrivningar. Hon ska bland annat ha låsts in, bundits ihop i fötterna och bränts med en glödhet kniv.

- De började hota mig "om du inte erkänner synder kommer vi skära dig i bitar och slänga dig ut i en svart soppåse, du kommer bli mat åt markens djur och himlens fåglar", har flickan berättat i förhör.

Inlåst en vecka

Den 37-årige pastorn och hans 33-åriga sambo bor i Borås men är medlemmar i en sekteristisk evangelistförsamling i Malmö.

En del av andeutdrivningarna har letts av andliga ledare och i nuläget misstänks två pastorer för inblandning.

På onsdagen kom åtalet mot en 48-årig kvinna i Malmö, som har varit utomlands och inte kunnat delges utredningen tidigare.

Det var i april 2010 som paret tog med sig flickan till församlingslokalen i Malmö, där hon låstes in i en vecka. Hon ska varken fått äta eller sova tillräckligt och utsatts för nattliga andeutdrivningar.

I förhör har hon berättat att de var tvungen att be från klockan tolv till tre på natten för att det är då "djävulens krafter vandrar".

Tvingades dricka olja

Enligt åtalet har hon placerats i en ring av deltagare och utsatts för aggressiv bön samt knuffats runt i ringen tills hon ramlat. Hon ska även ha smorts in i och fått dricka olja. Den 48-åriga pastorn misstänks även ha tryckt in en tånagel i 14-åringens mage, vilket orsakat smärta och rivsår.

Flickans familj och församlingsmedlemmarna trodde att flickan var farlig.

- ...Ingen fick se mig i ögonen, det var farligt att se mig i ögonen.

- Det var farligt och se mig överhuvudtaget, komma i närheten av mig, säger hon i förhör.

Rättegången börjar den 5 mars.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!