Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

32-årig mamma häktad för mord på sin egen son

En kvinna anhölls på söndagen efter att polisen larmats till en bostad.Foto: DANSKA POLISEN
I början av januari hittades två vuxna och fyra barn har döda i ett hus i danska Ulstrup. Tragedin som skakade Danmark har följts av flera liknane händelser.Foto: TOPNEWS ANDRE TAJTI
Polisen på Nordsjälland har hållit allmänheten informerad om utredningen.Foto: Twitter

En 32-årig dansk kvinna häktades på söndagen i Helsingør misstänkt för att ha strypt sin egen lille son. Pojken var ett och ett halvt år gammal.

Mamman har tagits in för psykiatrisk vård och häktades i sin frånvaro.

Vid 05.30-tiden på söndagsmorgonen larmades polis och ambulans till vad som först uppfattades som ett lägenhetsbråk i Lyngby, norr om Köpenhamn.

I lägenheten fanns förutom 32-åringen och hennes lille son även kvinnans sambo.

Händelseförloppet har fortfarande inte klarlagts fullständigt – men enligt häktningsframställan misstänks kvinnan för att "mellan midnatt och 05.36 natten till söndag ha mördat sin ett och ett halvt år gamle son genom att strypa honom med sina händer".

Grannar som Ekstrabladet talat med känner till att är det en ung familj som bor i lägenheten. De såg blåljusen och polispådraget.

Mamman fördes till psykvård

– Först trodde jag att det rörde sig om en brand men så såg jag hur ambulanspersonalen tog hand om kvinnan. Hennes partner satt på en annan plats och pratade med polisen, berättar en granne som vill vara anonym.

Kvinnan greps på platsen men fördes därefter till sjukhus för psykiatrisk vård.

– Hon är för sjuk för att delta vid häktningsförhandlingen. Hon har bland annat försökt skada sig själv, säger åklagaren Bente Schnak till tidningen Ekstrabladet.

Kvinnan häktades i första hand fram till den 9 juni. Det finns ingen uppgift om huruvida hon själv har varit i stånd att ta ställning till anklagelsen.

En ny häktningsförhandling måste hållas så snart 32-åringen bedöms kunna delta i en sådan.

Sambon är inte inblandad

Utredare, kriminaltekniker och rättsmedicinare har tillbringat hela söndagen i lägenheten i Lyngby. Nordsjællands Politi har gått ut med flera pressmeddelanden där de redogör för sina insatser.

Spaningsledaren kommissarie Mogens Mogensen säger till Ekstrabladet att kvinnans sambo har förhörts intensivt under hela dagen för att hjälpa till att bringa klarhet i vad som skett.

– Han har enligt vår hypotes inget med händelsen att göra, säger Mogensen.

I januari hittades två vuxna och fyra barn döda i ett hus i Ulstrup på Jylland. Enligt uppgifter till lokaltidningen Randers Amtsavisen rörde det sig som en familjetragedi. I början av april larmades polisen till en bostad i Brønshøj. Där hittades en mamma och hennes tre barn mördade

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.