Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ännu en bro avstängd efter raset i Perstorp

En vägbro rasade i Perstorp förra veckan.
Foto: Jens Christian

Ännu en bro har stängts av i Perstorp efter förra veckans ras.

– Vi hade en planerad inspektion med dykning som vi fick avbryta med tanke på raset på Gustavsborgsvägen men vi tog fram en annan metod att vi skickade en kamera genom kulverteringen på Bruksvägen och kunde konstatera brister i den också. Det är främst korrosion i stålkulverteringar, säger Linus Åhlén, chef på tekniska kontoret i Perstorp, till SVT Nyheter Helsingborg.

En vägbro rasade på Gustavsborgsvägen i Perstorp förra veckan.

– Det blev ett tre-fyra meter stort hål i viadukten som ramlade ner i ån, säger Lars Andersberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Efter raset gjordes en inspektion av en liknande bro på Bruksgatan varpå brister upptäcktes. Bron är tills vidare avstängd och trafiken leds om via Ljungbyherd.

Det är fortfarande oklart vad broraset på Gustavsborgsvägen berodde på.

– Det är mycket allvarligt och det ska inte få hända. Vi söker dokumentation från åren tillbaka för att utreda och se var det har brustit någonstans men vi har inte det framme i dagsläget, säger Linus Åhlén till SVT Nyheter Helsingborg.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!