Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anne Lundbergs härliga 50‑talsstil i ”Antikrundan”

Gamla arbetskläderna är värda 100.000: "Populärt"
Anne Lundberg i SVT:s ”Antikrundan”.
Foto: SVT
Anne Lundbergs prickiga klänning.
Foto: SVT
Brigitte Bardot-frisyren är trendig.

Prickiga klänningar och rufsiga uppsättningar inspirerade av Brigitte Bardot – Anne Lundberg verkar ha fastnat för 50-talsstilen. 

Och enligt modeexperten Therese Loberg är det helt rätt.

– Den slarviga uppsättningen andas inte bara 50-tal, utan lösa flätor har faktiskt varit rätt trendigt under en period, säger hon.

Folkkära programledaren Anne Lundberg är van vid att hantera antikviteter – både i ”Antikmagasinet” och ”Antikrundan”. Och även när det gäller stilinspiration verkar programledaren blicka bakåt i tiden, om än lite kortare. 

Anne Lundberg har bland annat tidigare berättat hur hon hämtat hårinspiration från 50-talsikonen Brigitte Bardot.

”Idag kör vi Brigitte Bardot-frisyr i Antikmagasinet”, skrev hon på sin Instagram, och avslöjade även att det är makeupartisten Amelie Holmberg som är det kreativa geniet bakom stilen.

https://www.instagram.com/p/CWaS0lHsAoe/?utm_source=ig_embed

SVT-stjärnans långa blonda hår är stylat precis i den franska skådespelarens stil: Mycket volym uppe på huvudet och rufsiga, nonchalanta lockar. 

Något som Expressens modeexpert Therese Loberg menar är helt rätt.

– Den slarviga uppsättningen andas inte bara 50-tal, utan lösa flätor har faktiskt varit rätt trendigt under en period, säger hon.

Rödprickig klänning

I SVT:s ”Antikrundan” ses Anne Lundberg nu bära en härlig rödprickig klänning, som också den för tankarna till årtiondet. 

– Anne Lundberg passar perfekt in i den här 50-tals-looken. Faktum är att den här rödprickiga klänningen känns väldigt typiskt Anne Lundberg.

”Antikrundan” sänds i SVT1 på torsdagar kl 20.00.

SE MER: 

"Antikrundan"-experten om superfyndet: "5 kronor på loppis"

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!