Anne Lundberg: ”Pandemin har lärt oss så himla mycket”

Vem är Anne Lundberg?
Anne Lundberg är aktuell i den nya säsongen av ”Antikrundan” i SVT.
Foto: Mattias Ankrah / SVT
Anne Lundberg berättar i podcasten ”Värvet” om den nya säsongen.
Foto: Mattias Ankrah / SVT
I sommar spelas ”Antikrundan” in nästan som vanligt, det är i alla fall Anne Lundbergs förhoppning: ”Vår ambition är att åka runt i landet. Så vi håller tummarna för det”.

Det är dags för nya säsongen av ”Antikrundan” i SVT.

Inspelningarna av succéserien har präglats av coronapandemin. 

– Det blir ”same same but different”, det är samma sak fast vi har gjort det på ett helt annat sätt, säger programledaren Anne Lundberg i podcasten ”Värvet”

Trots coronapandemin så tuffar de klassiska programmen på i SVT. Förberedelserna pågår för fullt inför Melodifestivalen och den här veckan har en annan gammal bekant premiär, nämligen ”Antikrundan”. 

I podcasten ”Värvet” med Kristoffer Triumf berättar programledaren Anne Lundberg om den nya säsongen, att det inte var möjligt att spela in programmet som vanligt.

– Det var en omöjlighet eftersom vi lockar tusentals personer till våra inspelningsplatser, så då bestämde vi oss för att vända på begreppet. Vi har i stället åkt hem till folk och värderat hemma hos dem. Och så har vi följt upp gamla värderingar, sånt som man fick värdet på för till exempel 20 år sedan. Stod sig vår värdering från då?

Den första säsongen av ”Antikrundan” i SVT sändes redan 1988. Anne Lundberg har varit programledare sedan 2001. De nya avsnitten börjar sändas den 14 januari men redan nu pågår förberedelserna inför nästa säsong som ska spelas in i augusti. 

https://www.instagram.com/p/CERxVQPpSbE/?hidecaption=true

”Har lärt mig supermycket”

Produktionsteamet har som ambition att spela in den nya säsongen på ett vanligt sätt, fast med begränsat antal besökare. 

– Vår ambition är att åka runt i landet. Så vi håller tummarna för det, vi vet ju ingenting, säger Anne Lundberg. 

Framtiden är oviss. Och det har varit ett omtumlande år även för Anne Lundberg. Men det finns, enligt programledaren, även positiva effekter av pandemin.  

– Det är ju hemskt att säga, med tanke på alla människor som förlorat nära och kära men jag tycker också att pandemin har lärt oss så himla mycket. Så någonstans är jag också tacksam. Jag har lärt mig supermycket. Jag har till exempel blivit botad, inte helt men delvis, från min så kallade ”Fomo”, min ”Fear of missing out”, säger hon. 

Nu ser hon fram emot premiären av ”Antikrundan” och ett 2021 som hon tror kommer att bli fantastiskt. 

– Människor kommer att uppskatta mindre saker. Man är så svältfödd på umgänge och närhet och kärlek och party att man kommer vara glad för det lilla, och det är en bra förutsättning för att må bra. 

Första avsnittet av ”Antikrundan” sänds på torsdag klockan 20.00 i SVT1. 

Från arkivet: Smuggelfyndet i ”Antikrundan”

Anne Lundberg brister ut efter smuggelfyndet: ”I bh:n”.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!