Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anne Lundberg: "Det ska vara mycket fest"

För första gången är Anne Lundberg på besök i Båstad under tennisveckan. Hon har klart för sig vad som väntar: "Mycket partystämning!", säger hon.
Foto: Tomas Leprince
Här är Anne Lundbergs hetaste sommartips. Ale stenar vid Kåseberga.
Foto: Tomas Leprince
Anne Lundberg förväntar sig mycket fest under tennisveckan - mycket talar för att hennes förväntningar uppfylls.
Foto: Tomas Leprince

Nu har kändisarna anlänt till tennisfesten i Båstad. En som är på plats för första gången är SVT-profilen Anne Lundberg.

Hon berättar om sina bästa semestertips – och varför hon nästan aldrig reser utomlands på sommaren.

– Jag trivs bäst här hemma och reser så mycket annars på året, säger Lundberg.

Tre gånger prisad som Årets kvinnliga programledare i och med tv-priset Kristallen – och 17 år i tjänst klassiska programmet Antikrundan.

Tv-profilen Anne Lundberg är ett av SVT:s främsta ansikten.

"Mycket fest"

Under sommaren tar hon tillfället i akt att besöka tennisveckan i Båstad för första gången.

– Det ska bli jättekul. Jag har aldrig varit här förut under tennisveckan, så jag ska passa på att titta på tennis. Mina förväntningar? Att det ska vara mycket fest. Mycket partystämning!, säger hon.

Och hon är inte helt oäven för sporten.

– Jag är inte riktigt inne i tennisvärlden men spelar gärna och tycker det är roligt. Jag är väldigt dålig. Oerhört låg nivå. Men det är fantastiskt rolig motionsform, säger hon.

Stannar i Sverige

Anne Lundberg bor strax utanför Ystad och stannar helst i Sverige och Skåne på somrarna. Faktum är att hon sällan reser utomlands när hon är ledig.

– Det är för att jag reser så mycket annars på året. Jag trivs bäst här hemma. Och om man bor i Skåne så vill man inte vara någon annanstans. Precis som många andra så bor jag här året runt och semestrar här året runt.

Vilka är dina bästa semestertips för svenskar i Skåne?

– Jag älskar Kåseberga och Ale stenar. Det är mina absoluta favoriter! Ale stenar är som "Sveriges Stonehenge". Det är väldigt vackert och... Ödesmättat. Allra helst åker jag ner i Kåseberga hamn, köper en sillburgare och klättrar upp till Ale Stenar. Och sen promenerar jag och tittar på Dag Hammarskölds park. Det är en perfekt dag för mig.


Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​