Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna och hennes familj är strandsatta på Cypern

Tusentals svenska drabbade när Ving inte har flygplan nog.
Under måndagen står Thomas Cooks flygplan stilla på Malmö Airport med skydden för motorerna. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Anna Stenberg, 36, från Ronneby har haft en underbar semestervecka på Cypern tillsammans med sin familj.

Men nu är de strandsatta. Deras flyg hem är inställt – och just det är allt de har fått information om. 

– Folk är oroliga. Det är ingen som vet någonting. Inte heller de som jobbar här, så det är en förvirrad situation, säger hon. 

600 000 resenärer påverkas av att den brittiska resejätten Thomas Cook har gått i konkurs. Fyra av dessa är Anna Stenberg, 36, från Ronneby, hennes man Emil och deras två döttrar Edith och Agnes.

De befinner sig på Cypern och har haft en fin vecka på semesterön. Men under morgonen fick de ett sms om att deras flight hem är inställd.

– Det är det enda. Ingen annan information om varför. Allt annat har vi fått läsa oss till på nätet på nyhetssajter, säger Anna. 

Hur är stämningen på hotellet?

– Folk är oroliga. Det är ingen som vet någonting. Inte heller de som jobbar här, så det är en förvirrad situation, säger hon.

Anna Stenberg, 36, från Ronneby, hennes man Emil och deras två döttrar Edith och Agnes sitter fast på Cypern. Foto: Privat

”Har inte den blekaste”

Anna och hennes familj har bestämt sig för att inte oroa sig så mycket. 

– Vi har kvar rummet, eftersom det inte kommer ner några nya gäster till hotellet. Så än så länge har vi det bra. 

– Det hade varit mycket värre att sitta fast på flygplatsen. Man hoppas bara man kan få någon sorts information om vad som kommer att hända. 

Hemma väntar jobb och skola och svensk vardag. Och familjens lilla hund. 

– Han är på pensionat men vi ska nog kunna hitta någon som kan hämta honom i morgon. Tjejerna vill tillbaka till skolan men vi har inget annat att göra än att ta det som det kommer. 

En oviss tid väntar för Anna och hennes familj. 

– Man har ju inte den blekaste aning om vad som händer. Hela hotellet är ju fullt med människor som ska hem på ett eller annat sätt. Så det måste ju lösa sig, men frågan är hur lång tid det tar?

Den brittiska resekoncernen Thomas Cook – som äger svenska Ving – går i konkurs. Nu drabbas hundratusentals resenärer av inställda flyg. Så även på Arlanda.