Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna-Carins rekord – simmar runt Öland

Här är tips på hur du kan utmana en vän med simning och helkroppsövningar
Anna-Carin Nordin är van med att befinna sig ute på djupt vatten.Foto: Privat
Snart har hon blivit först i sin gren att simma runt Öland.Foto: Privat

Anna-Carin Nordin, 49, älskar att slå rekord i vattnet.

Nu är hon på väg att göra det som ingen har gjort förut – simma runt hela Öland utan våtdräkt.

– Det är ingen mening att börja om du inte ska fullfölja det, säger hon.

Den 28 juli hoppade Anna-Carin Nordin i vattnet i Färjestaden på Öland för att påbörja utmaningen att simma runt hela ön.

Sedan dess har hon simmat mellan en och två mil varje dag och målsättningen är att hon ska sluta cirkeln i slutet av den här veckan, vilket Barometern skrev om nyligen.

– Det känns bra, jag är förvånad över att jag inte har ondare än jag har. Jag är bara duktigt myggbiten överallt, annars har det gått bra, säger hon med några mil kvar av sträckan.

Det var efter att hon simmade runt brittiska Isle of Man för ett par år sedan som hon tittade på kartan och bestämde sig för att ta sig an Öland.

– Jag tyckte att Öland såg roligt ut, och sedan har ingen simmat runt Öland förut. I alla fall inte som jag gör det, med bara simbikini, badmask och glasögon, säger hon.

Blev historisk kvinna

Anna-Carin Nordin började med den här formen av kanalsimning redan när hon var 25 år. Sedan dess har hon bland annat hunnit med att bli den första kvinnan i världen att klara simutmaningen ”Ocean's seven”.

Med sig har hon en kanotist som navigerar åt henne och förser henne med mat ungefär en gång i timmen – som hon äter medan hon simmar.

Den viktigaste förberedelsen sitter dock i huvudet, menar hon.

– Du måste känna dig trygg i vattnet, det spelar ingen roll om det finns maneter eller är en stor sjö med mycket vågor. Sedan måste man vara målmedveten. Det är ingen mening att börja om du inte ska fullfölja det, säger hon.

TV: Se bilderna efter kraftiga explosionen i Landskrona

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!