Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ann-Louises ilska – här slutar Postnord dela ut

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Ann-Louise Andersson, 58, bor i Åkarp.
Foto: Privat

Ann-Louise Andersson, 58, och hundratals grannar i Åkarp har fått beskedet att de måste hämta all sin post – sex kilometer från hemmet.

Anledningen är att Postnord och fastighetsbolaget inte kommer överens.

– Det är helt vansinnigt. Det här är inte okej, säger Ann-Louise Andersson.

Under onsdagen fick boende på Harakärrsvägen i Åkarp hem ett brev från Postnord.

Ett utdelningsstopp kommer att börja gälla från och med den 7 maj – och alla boende får i stället hämta sin post i Lomma sex kilometer därifrån. 

Ann-Louise Andersson, 58, och hennes grannar blev upprörda över beskedet. Totalt drabbas över 300 personer av utdelningsstoppet

– Vi har inte fått veta någonting om detta förut så vi blev rasande, rent ut sagt. Det framgår i brevet att Postnord försökt att nå vår fastighetsägare. Jag ringde därför till Postnord och ifrågasatte det här, säger Ann-Louise Andersson.

Totalt drabbas över 300 personer av utdelningsstoppet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / EXPRESSEN

”Vansinnigt”

Hon fick då veta att Postnord försökt komma i kontakt med Burlövs fastigheter sedan oktober i fjol.

– Men det är alltså så att från och med den 7 maj kommer allt från minsta lilla vykort till stora paket att skickas till ett kontor ute i Lomma. Posten måste också hämtas inom vissa tider under vardagar. En del kommer alltså inte kunna hämta sin post, säger Ann-Louise. 

Hon uttrycker samtidigt en stor oro för de äldre i området som inte har bil eller cykel för att ta sig de sex kilometerna som det är mellan Åkarp och Lomma.

– Det är helt vansinnigt. Det här är inte okej, säger Ann-Louise Andersson. 

Emma Steen är distributionsområdeschef över Malmö på Postnord.
Foto: Pressbild / Postnord

Postnord: ”Beklagligt”

Emma Steen, distributionsområdeschef över Malmö på Postnord, berättar att de försökt ha en dialog med Burlövs bostäder.

 – Det har skett en strukturell och digital förändring i världen och Postnord har anpassat sig till det. Människor skickar inte lika mycket brev längre och det som delas ut är många gånger paket. Därför behöver vi ha bilar och komma åt postlådorna från våra bilar. Vi kan inte cykla eller använda vagnar på såna här områden längre, säger Emma Steen.

Hon berättar att de inte har nått fram till en lösning med Burlövs bostäder.

– Vi vill inte driva det här mot ett utdelningsstopp. Vi vill dela ut. Men när vi inte blir bemötta eller inte får svar så måste vi göra det. Det är beklagligt för de boende, det är ett jätteproblem och de hör av sig till oss och ställer frågor. Men vi måste hänvisa dem till fastighetsägaren, säger Emma Steen. 

Mats Åsemo är vd på Burlövs bostäder.
Foto: Pressbild

”Vi har varit villiga”

Enligt Mats Åsemo, vd på Burlövs bostäder, har de varit villiga att hitta en lösning – och han skyller på Postnord.

– Ett märkligt beteende. Det verkar vara lite grumliga skäl eftersom tidningar och reklam fortsatt går bra att dela ut i området, säger han till Sydsvenskan

– Vi har varit villiga att diskutera lösningar, men att bygga om för att tillgodose deras önskemål är inget vi gör på ett par månader. Det kan bli stora kostnader att hantera som i sin tur kan påverka hyrorna.

SE FLER NYHETER: Brand i studentboende i Halmstad – ännu en kropp hittad

Man död efter knivdåd vid mordbrand i Halmstad

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!