Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anmälde chattande make för misshandel

Under rättegången tog kvinna tillbaka uppgifterna - hävdade att hon bara anmält honom för att han chattade med en annan kvinna. Foto: Christer Wahlgren

I polisförhör hävdade kvinnan att hennes make slagit henne flera gånger med öppen hand.

Under rättegången tog hon tillbaka uppgifterna och hävdade att hon bara anmält honom för misshandel eftersom hon blev så arg på att han chattade med en annan kvinna på nätet.

Nu frias mannen från misshandel men döms för ofredande av Lunds tingsrätt.

Paret har berättat att de under tiden fram till polisanmälan hade bråkat en hel del. Det som legat bakom bråken ska ha varit mannens alkoholkonsumtion och hans chattande med en annan kvinna på nätet. Det hela slutade med att kvinnan polisanmälde mannen för misshandel.

Tog tillbaka uppgifterna

Under polisförhören berättade hon sedan om misshandeln hon utsatts för; att hennes make slagit henne flera gånger med öppen hand i ansiktet och på kroppen. Det var också dessa uppgifter som åklagaren i huvudsak hade som grund för åtalet. Men när det sedan blev dags för rättegång så tog kvinnan tillbaka det hon berättat och förklarade att hon ljugit. Hon hävdade även att det kan ha varit så att det blev en del missförstånd under polisförhöret. Kvinnan berättade att anledningen till att hon anmälde sin make för misshandel var för att hon blev så arg på att han chattade med en annan kvinna på nätet.

Döms till böter

Förutom att kvinnan tagit tillbaka sina uppgifter så har det under utredningens gång inte heller funnits några bevis på att mannen misshandlat henne. I sin dom skriver dock Lunds tingsrätt att man inte kan utesluta att kvinnan tonar ner vad som hänt "med hänsyn till att parterna fortfarande har en relation". Mannen frias dock för misshandel men fälls för ofredande för att vid ett tillfälle ha slagit eller knuffat hustrun lätt på armen. Påföljden blir 60 dagsböter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!