Polisen har gripit en man som misstänks ha tänt eld inne på en toalett på Hallands sjukhus i Halmstad. Foto: NIKLAS HENRIKCZON
Polisen har gripit en man som misstänks ha tänt eld inne på en toalett på Hallands sjukhus i Halmstad. Foto: NIKLAS HENRIKCZON

Greps för anlagd brand på sjukhus

Publicerad
Uppdaterad

Flera enheter från polisen ryckte ut till Hallands sjukhus i Halmstad sedan någon tänt eld inne på en toalett. En man har anhållits som misstänkt för grov mordbrand.

Branden släcktes snabbt men rök dröjde sig kvar i byggnaden. 

Larmet om branden kom vid 18.30-tiden. Räddningstjänst och polis kallades till sjukhuset där en brand uppstått på en toalett.

Branden förmodades vara anlagd och polisen satte in flera enheter för att söka eventuell gärningsman på sjukhuset.

– Man har sett en mörkklädd man som man tror har med detta att göra och som man håller på och jagar nu, sa Tommy Nyman vid ledningscentralen för polisen i Region väst.

Stämde med signalementet

Strax utanför sjukhuset hittade polisen en misstänkt man som stämde in på signalementet som vittnen lämnat – mörkklädd och med en speciell ryggsäck.

Mannen greps som misstänkt för grov mordbrand och anhölls senare under kvällen.

– Grovt blir brottet med tanke på spridningsrisken och eftersom branden har anlagts på ett sjukhus, sa Tommy Nyman.

Efter att branden hade släckts var det fortfarande viss rökutveckling i byggnaden.

På Hallands sjukhus Halmstad arbetar närmare 2 500 personer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag